Παραίτηση προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης – 4/3/2013

, 4 Μαρτίου 2013
Προς
Τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΘ &
Τους ιατρούς-μέλη του ΙΣΘ
Παραίτηση προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης   4/3/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας και στην άσκηση της ιατρικής, παρά την οικονομική , θα μπορούσε να είναι διαφορετική και πολύ καλύτερη τόσο για τους υγειονομικούς όσο και για τους ασθενείς.

Η κρίση δεν δικαιολογεί τις αδικίες στην κατανομή των κονδυλίων εναντίον των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που υποχρηματοδοτούνται προκλητικά. Ζήτησα τρεις φορές από τον κ. Υπουργό να διορθώσει την αδικία και αντί απάντησης ή πράξης, απλώς υπεδείχθη στις διοικήσεις των νοσοκομείων να μη δίνουν στοιχεία.

Η κρίση δεν επέβαλε την επίθεση εναντίον των ιατρών με τη νομοθέτηση αφρικανικών νόμων που προβλέπουν την ιατρείων από οποιονδήποτε. Ούτε βέβαια, η σωτηρία της οικονομίας εξυπηρετείται «κουρεύοντας με την ψιλή» τα οφειλόμενα των μικρών και παρέχοντας υπηρεσίες «υψηλής κομμωτικής» στους μεγάλους, κατ’ εντολή των οποίων το έθαψε τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, την ώρα που οι επενδύσεις είναι το ποθούμενο φετίχ της πολιτικής και οικονομικής μας ζωής. 

Τα παραπάνω συμβαίνουν γιατί η σημερινή πολιτική ηγεσία, πέραν της ένδειας ουσιαστικών και τυπικών προσόντων στερείται και συναίσθησης ευθύνης. Θεωρώντας ότι το αντίπαλο δέος (ΣΥΡΙΖΑ) είναι επαρκές άλλοθι, δεν αντιλαμβάνεται ότι με την αδικία, την ισοπέδωση των επιστημόνων και την πρόθυμη εκτέλεση των παραγγελιών των οικονομικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας, αντί για την πολυπόθητη ανάπτυξη εκτρέφει αργά και σταθερά τα άκρα. Οι κυβερνόντες νιώθουν βεβαίως ασφαλείς λόγω της χρόνιας διαπλοκής με το «κρατικοδίαιτο επιχειρείν» και λόγω της ανοχής μιας κομματοαναθρεμένης συνδικαλιστικής νομενκλατούρας που παριστάνοντας τον χαζό δε διστάζει να διχάσει τον ιατρικό κόσμο για να τους εξυπηρετήσει.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επειδή οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη σήψη του πράγματος, επιλέγω να εκφραστώ με πράξη και ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ από τη θέση του προέδρου, στην οποία πρόσφατα με εκλέξατε.

Δεν το κάνω για να αποσυρθώ αλλά για να ακουσθώ, για να δοθούν στα νοσοκομεία της πόλης μας τα που τους αναλογούν, μήπως κάτι αλλάξει. Ελπίζω να δοθεί η αφορμή κάποιοι να σκεφτούν το πολιτικό που διαπράττουν στο χώρο της υγείας και να το διορθώσουν εφαρμόζοντας απλά όσα προεκλογικά υποσχέθηκαν και τα οποία δεν χρειάζονται χρήματα. Έτσι εξασφαλίζοντας την των πολιτών, θα σώσουν την ελληνική κοινωνία από το χάος των άκρων.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ποιότητα όλων των μελών του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα παραμείνω ενεργός, ως σύνολο αλλά και ως άτομα ξεχωριστά εγγυώνται τόσο την συνέχιση της σημερινής πολιτικής του συλλόγου όσο και των δραστηριοτήτων που αυτός αναπτύσσει. Δραστηριότητες και πολιτική που βασίζονται στη δική σας συμμετοχή και δράση και οδήγησαν σε αξιοσημείωτες επιτυχίες όπως η πρόσβαση όλων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Με βάση αυτήν την πολιτική και το μας, θα ζητήσουμε εκ νέου την ψήφο σας το 2014, από εσάς που είστε οι τελικοί κριτές και εντολείς μας.

Τότε θα έχετε την ευκαιρία να αξιολογήσετε και τη σημερινή μου ενέργεια.


Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος
Πλαστικός Χειρουργός
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Παραίτηση προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης   4/3/2013

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: