Παραδοσιακή Βασιλόπιτα Αγιάσου !!!

Παραδοσιακή Βασιλόπιτα Αγιάσου με Φύλλα του Ονείρου απο την Λέσβο!!!
Μια εκπληκτική, αρωματική, Πεντανόστιμη και με πολλά φύλλα Βασιλόπιτα από την Αγιάσο της Λέσβου. Πασίγνωστη με ιδιαίτερα υλικά και μοναδική Γεύση. Δοκιμάστε την και είμαι σίγουρος οτι θα καταπλήξει τους πάντες!!!

Παραδοσιακή Βασιλόπιτα Αγιάσου

Για την Ζύμη
1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
24γρ Σόδα Μαγειρικής
200γρ Ελαιόλαδο
410γρ Νερό Γλυκάνισο – πορτοκάλι
1κουτ γλυκού Κανέλα σκόνη, Γαρύφαλλο, Μοσχοκάρυδο, Γλυκάνισο
Λίγο Αλάτι

Για το Νερό Γλυκάνισου
525γρ Νερο
13γρ Τριμμένο Γλυκάνισο
2 φλούδες Πορτοκάλι

Για την Γέμιση
250γρ Τριμμένη Ξηρή Μυζήθρα
300γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 1/2 κουτ γλυκού κανέλα Σε σκόνη
1κουτ γλυκού Γαρύφαλλο σκόνη
1κουτ γλυκού Μοσχοκάρυδο
1 κουτ γλυκού Τριμμένο Γλυκάνισο
170 γρ Ελαιόλαδο χλιαρό
145 γρ Βιτάμ η βούτυρο λιωμένο

Για Επικάλυψη
1 Αυγό Χτυπημένο
Σουσάμι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ — https://youtu.be/5RKLzknQMbo?si=DkEakfVUJ_Xpk-zm
 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: