Παναγιώτης Βαρώτσος: Ενημερώσαμε τρεισήμισι εβδομάδες πριν για τον μεγάλο σεισμό των 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ο καθηγητής Σεισμολογίας, Παναγιώτης Βαρώτσος, δήλωσε ότι η ομάδα ΒΑΝ είχε προβλέψει και ενημερώσει εγκαίρως για τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ της Ιαπωνίας και μάλιστα είχε ενημερώσει τρεισήμισι εβδομάδες πριν το χτύπημα του εγκέλαδου.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Βράδυ Κυριακής» της ΕΡΤ, είπε ότι «η επιστημονική κοινότητα είχε ενημερωθεί για μια εργασία μας, η οποία δημοσιεύθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή τρεισήμισι εβδομάδες πριν από τον σεισμό στην Ιαπωνία. Αυτή είναι σε συνεργασία με την ιαπωνική ομάδα, γιατί εδώ και 45 χρόνια έχουμε στενή συνεργασία με τους Ιάπωνες».

Επίσης, είπε ότι Συμβούλιο της Ευρώπης, επιτροπή του οποίου είχε επισκεφθεί την ομάδα ΒΑΝ, έγινε επίσημη σύσταση, να δημοσιοποιούμε επιστημονικά την πληροφορία όταν ο σεισμός υπερβαίνει τα 6 Ρίχτερ.

«Όταν εμείς βλέπουμε ότι είναι κάτι πολύ επικίνδυνο, οφείλουμε να το δημοσιοποιήσουμε στην επιστημονική κοινότητα και βεβαίως να μεταφέρουμε την πληροφορία στην Πολιτεία. Τώρα, από εκεί και πέρα, το πώς θα χειριστεί το θέμα, είναι δικό της», δήλωσε μεταξύ άλλων.

ΕΛΛΑΔΑΙαπωνιαΠαναγιωτης Βαρωτσοςσεισμος
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: