Παγετός στη Βόρεια Ελλάδα

Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς νομούς

Παγετός στη Βόρεια Ελλάδα

Παγετός στη Βόρεια Ελλάδα
Η χιονόπτωση έχει σταματήσει σε όλη τη Β. Ελλάδα, αλλά ο υδράργυρος δείχνει κάτω από το μηδέν σε αρκετούς νομούς, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί παγετός σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Β. Ελλάδας.

Η θερμοκρασία στη είναι 0 βαθμοί Κελσίου, -6 στα Γρεβενά, -10 στη Φλώρινα και 2 στην . Αυτή την ώρα, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία επικρατεί συννεφιά, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι στο Β. Αιγαίο πνέουν με κατεύθυνση βορειανατολικοί έντασης 8- 9 μποφόρ. Προς το παρόν ισχύει – μέχρι νεωτέρας- η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τη , ενώ εκτελείται κανονικά το δρομολόγιο από την Κεραμωτή Καβάλας προς τον Λιμένα Θάσου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών με φορτίο άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, από το ύψος των Βαφέικων ως τον Ίασμο και η κίνησή τους διεξάγεται από την εθνική οδό Κομοτηνής- Λάγους- Ξάνθης.

Στο νομό Κιλκίς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου– Φαναρίου, στη διάβαση Ξηρομέρου, λόγω της καταστροφής του ασφαλτοτάπητα εξ αιτίας καθίζησης του οδοστρώματος.

Στον νομό Ροδόπης, επίσης έχει διακοπεί η συγκοινωνία εξ αιτίας υπερχείλισης υδάτων στις διαβάσεις ποταμών .

Κλειστή ήταν το πρωί λόγω του παγετού και πλέον γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων από το 22ο έως το 28ο χλμ. στην εθνική οδός Καστοριάς– Φλώρινας μέσω Βιτσίου, καθώς και στον νομό Λαρίσης, η επαρχιακή οδός Ελάφου– Σκλήθρου και η επαρχιακή οδός από την Καλλιπεύκη ως τα όρια του νομού Πιερίας.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται επίσης η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στην εθνική οδό Καστοριάς– Φλώρινας, μέσω Αμυνταίου, στην εθνικό οδό Καστοριάς- Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από 14ο– 22ο χλμ. και Καστοριάς- Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από 25ο- 31ο χλμ. Επίσης, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης– Βέροιας– Κοζάνης, μέσω Καστανιάς, όπως και στον νομό Χαλκιδικής, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης– Ιερισσού και μέσω του Χολομώντα.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες και ειδικού τύπου ελαστικά γίνεται η κυκλοφορία σε πολλές επαρχιακές οδούς των νομών της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, αλλά και σε αρκετά σημεία της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τέλος, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας, προς το Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, προς το Ελατοχώρι Πιερίας, τη Βασιλίτσα Γρεβενών, προς τα Τρία Πέντε Πηγάδια και προς το Σέλι Ημαθίας και προς το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού στη Δράμα.

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: