Π. Καμμένος: «Δεν θα κάνουμε το χατίρι του Μητσοτάκη για εκλογές»

Την αισιοδοξία του για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει τη χάρη στον Κυρ.Μητσοτάκη, που ζητά εκλογές. «Και το 2019 αντέχουμε και το 2023» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Απαράδεκτη κάθε πίεση και εμπλοκή στο θέμα Γεωργίου»
Ακόμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως θεωρεί απαράδεκτη κάθε πίεση στο θέμα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου προκειμένου να μη διερευνηθεί η υπόθεση του πρώτου Μνημονίου.
Χαρακτήρισε την υπόθεση «κορυφαία» και τόνισε ότι πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Για τη σημερινή ΝΔ ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι «ένα μείγμα άκρατου νεοφιλελευθερισμού με ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία ο Κώστας Καραμανλής αποκαλούσε «ακραία» και δεν ήθελε τη συνεργασία μαζί τους. Δεν έχει σχέση με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, γι’ αυτό και δεν έχει μέλλον».

«Καλοδεχούμενος ο Βασίλης Λεβέντης»
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι καλοδεχούμενος. «Μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του, έχει ενδιαφέρουσες ιδέες, που μπορεί να συμπεριληφθούν στη συνταγματική αναθεώρηση», τόνισε.
Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών δήλωσε ότι δεν υπάρχει πολιτικός -«ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο κ. Πολάκης, ακόμα και οι ακροδεξιοί που έχει μαζέψει η ΝΔ»- που να θέλει να δει έναν δημοσιογράφο απολυμένο και στον δρόμο, έστω κι αν έχει συγκρουστεί μαζί του.

«Δεν υπάρχει καμιά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»
Στις κατηγορίες της ΝΔ ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «παρέμβει» στη λειτουργία της Δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, απάντησε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι εποχές της προσπάθειας να ελεγχθεί η Δικαιοσύνη ή των επιθέσεων σε βάρος της Δικαιοσύνης έχουν περάσει.
Κάποτε δημιουργούσαν κυκλώματα. Έπαιρναν δικαστές, τους έκαναν υπουργούς και εκείνοι με τη σειρά τους προσπαθούσαν να φτιάξουν το δικό τους κύκλωμα. Δεν υπάρχει καμιά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο ταξίδι του στο Ισραήλ, τις επαφές που είχε, και σημείωσε ότι οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) θα προχωρήσουν. Απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν σχετικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των απωλειών στο εισόδημα τους.
Για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συμβεί ό,τι και με τις τηλεοπτικές άδειες. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, είπε, θα δοθούν πολλά χρήματα και θα υπάρξουν μεγάλες επενδύσεις.

«Το στρατόπεδο Παύλου Μελά θα γίνει ένα διαμάντι»
Το στρατόπεδο Παύλου Μελά θα γίνει ένα διαμάντι, δήλωσε ο Π. Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου, στη ΔΕΘ. Για το στρατόπεδο Παύλου Μελά και την παραχώρηση εκτάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων υπογράμμισε πως: «’Κάποτε τα στρατόπεδα χρησιμοποιούνταν ως ρουσφέτια.
Πολλά από αυτά δεν έγιναν τίποτα απολύτως. Τώρα πέρασε ένα νομοσχέδιο που λέει ότι η περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων περνά στους πολίτες και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είχαμε κάνει πριν λίγους μήνες μια σύσκεψη παρουσία και του κ. Βίτσα και όλων των υπηρεσιακών παραγόντων για το στρατόπεδο του Παύλου Μελά. Πιστεύω θα γίνει ένα διαμάντι. Θα έχει μια ασφάλεια ο χώρος.
Η αξιοποίηση των κτιρίων θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με τους φορείς. Η πρόταση μας είναι να γίνει ένα Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και ένα Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς και ένας χώρος πρασίνου και διασκέδασης. Ο κ. Τζιτζικώστας μου είπε ότι εξασφάλισε ένα κονδύλι 10 εκατ. ευρώ για έργα και δεσμεύομαι ότι θα συνδράμουμε στο να υπάρξει μετεξέλιξη αυτού του χώρου»’.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: