Ουκρανία: Σχεδόν 8.500 άμαχοι σκοτώθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Σχεδόν 8.500 άμαχοι έχει επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), ενώ υπάρχουν φόβοι για πολλούς ακόμη νεκρούς που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Το OHCHR επεσήμανε ότι έχει καταγράψει τον θάνατο 8.490 ανθρώπων και τον τραυματισμό 14.244 από την έναρξη της εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, και ως τις 9 Απριλίου 2023.

Ωστόσο εδώ και καιρό η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ χαρακτηρίζει τους αριθμούς αυτούς «την κορυφή του παγόβουνου», καθώς έχει περιορισμένη πρόσβαση στα πεδία των μαχών.

Οι περισσότεροι νεκροί εντοπίζονται στις περιοχές που ελέγχει η ουκρανική κυβέρνηση και οι οποίες δέχονται την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, περιλαμβανομένων 3.972 ανθρώπων στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντονέτσκ όπου μαίνονται σφοδρές μάχες.

«Το OHCHR εκτιμά ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι σημαντικά υψηλότεροι, καθώς λαμβάνει με καθυστέρηση πληροφορίες από κάποιες περιοχές όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις, ενώ πολλές αναφορές μένει να διασταυρωθούν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: