Ουκρανία: Ρώσος ιερέας επιτέθηκε με σταυρό σε Ουκρανό κληρικό στην κηδεία στρατιώτη

Χάνοντας την ψυχραιμία του, ένας Ρώσος ιερέας άρχισε να ξυλοφορτώνει με τον σταυρό που κρατούσε έναν Ουκρανό κληρικό, στην διάρκεια κηδείας ενός Ουκρανού στρατιώτη με το σχετικό βίντεο να κάνει το γύρο στo διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Newsweek», ο ιερέας Μικαίλο Βασιλίουκ από το Πατριαρχείο της Μόσχας επιτέθηκε σε Ουκρανό κληρικό, κατά την διάρκεια της κηδείας του Ουκρανού στρατιώτη Ολεξάντρ Ζινίβι στις 22 Ιουλίου.

Ο Ουκρανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του κοντά στο Μικολάιβ , στην ουκρανική πόλη Βινίτσια.

Στο σχετικό βίντεο που έχει ανέβει στο YouTube, o Ρώσος ιερέας ορμάει στον Ουκρανό κληρικό, Ανατόλι Ντούντκο με το στρατιωτικό προσωπικό να παρεμβαίνει για να τον απομακρύνει.


Με ελαφρά τραύματα ο Ουκρανός κληρικός

Ο τοπικός ακτιβιστής, Σέρτσιγ Τίμκοβ ήταν αυτός που πρώτος ανέβασε το βίντεο στο Facebook επισημαίνοντας ότι, ο Ουκρανός κληρικός έχει υποστεί ελαφρά τραύματα, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

«Κατά τη γνώμη μου, το περιστατικό ξεπερνά κάθε όριο αλαζονείας. Με βάση τα όσα είδαμε, ζητώ από τις αρχές επιβολής του νόμου να διασφαλίσουν την τάξη σε οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις όπου υπάρχει σύγκρουση», αναφέρει ο Τίμκοβ.

Γιατί ο Ρώσος ιερεάς επιτέθηκε στον Ουκρανό κληρικό

Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, ο Ουκρανός κληρικός Ντούντκο εξόργισε τον Ρώσο ιερέα καθώς κατηγόρησε δημόσια τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, που συνεχίζει να βομβαρδίζει την Ουκρανία.

Ο Ντούντκο φέρεται να είπε ότι ο Πούτιν εξαπέλυσε τον πόλεμο στην Ουκρανία εν μέρει για να προστατεύσει τους πιστούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ρώσου ιερέα.

Το ουκρανικό πρακτορείο «Vinbazar.com» μετέδωσε ότι οι αρχές διέταξαν την διενέργεια ποινικής έρευνας για το θέμα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: