Ουκρανία: Ρωσικό συμβόλαιο θανάτου κατά του υπουργού Άμυνας απέτρεψαν οι Ουκρανοί

Μια σειρά συμβόλαιων θανάτου εκπροσώπων της ανώτατης στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, καθώς και δημόσιων προσώπων της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοβ και ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας Κιρίλο Μπουντάνοβ, απέτρεψε η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) της Ουκρανίας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο Telegram.

Στην ανακοίνωση γίνεται γνωστό πως «ως αποτέλεσμα μιας πολυεπίπεδης ειδικής επιχείρησης, οι αξιωματικοί της SBU εξουδετέρωσαν μια ανατρεπτική ομάδα, που είχε στηθεί από την Κύρια Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (γνωστότερη ως GRU)».

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη στιγμή της «εξουδετέρωσης» των υπόπτων:


Οι ομάδες αυτές ετοιμάζονταν να σκοτώσουν τους Ρεζνίκοβ και Μπουντάνοβ, καθώς και έναν γνωστό Ουκρανό ακτιβιστή.

Οι Ρώσοι προσέφεραν στους «εκτελεστές» αμοιβή 100.000 έως 150.000 δολάρια για την κάθε δολοφονία.

Διαπιστώθηκε ότι η ομάδα είχε σχηματιστεί από υπαλλήλους της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών για τη διεξαγωγή ανατρεπτικών δραστηριοτήτων στην Ουκρανία. Σε αυτήν περιλαμβανόταν ένας κάτοικος του προσωρινά κατεχόμενου Λουχάνσκ, ο οποίος ως μέλος των παράνομων ένοπλων σχηματισμών της τρομοκρατικής οργάνωσης «LNR», συμμετείχε ενεργά στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων της Ουκρανίας στα ανατολικά της χώρας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: