Οργή στην Ινδία για άλλο ένα περιστατικό ομαδικού βιασμού και διαπόμπευσης γυναικών

Βίντεο που εικονίζει δύο γυναίκες να διαπομπεύονται γuμνές από όχλο πριν τις βιάσουν έχει προκαλέσει κύμα οργής στην Ινδία, με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να τονίζει ότι ντροπιάζει τη χώρα και ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη.

Το περιστατικό συνέβη στο βορειοανατολικό κρατίδιο Μανιπούρ, στα σύνορα με τη Μυανμάρ, το οποίο πλήττεται εδώ και μήνες από βίαιες εθνοτικές συγκρούσεις.

Η διαμάχη μεταξύ των μελών της πλειοψηφούσας φυλετικής κοινότητας των Μέιτεϊ και των Κούκι έχουν οδηγήσει στον πλήρη διαχωρισμό τους, ενώ τουλάχιστον 130 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 60.000 έχουν εκτοπιστεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση στις γυναίκες έγινε στις 4 Μαΐου, αλλά έγινε γνωστή σε εθνικό επίπεδο μόλις την Πέμπτη, όταν το βίντεο άρχισε να γίνεται βάιραλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ζήτησε από όλες τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να διαγράψουν το βίντεο από τις πλατφόρμες τους.

Οι δύο γυναίκες, οι οποίες είναι Κουκί, δέχθηκαν επίθεση από άνδρες της ομάδας Μέιτεϊ.

Το φρικιαστικό βίντεο δείχνει δύο γυναίκες που σέρνει και θωπεύει ένας όχλος ανδρών, οι οποίοι στη συνέχεια τις σπρώχνουν προς ένα χωράφι όπου τις βίασαν.

Τα πλάνα τις δείχνουν να κλαίνε, να συσπώνται από τον πόνο και να ικετεύουν τους επιτιθέμενους να δείξουν λίγο έλεος.

Το Φόρουμ των Ιθαγενών Φυλετικών Ηγετών ανέφερε ότι οι γυναίκες είχαν υποστεί ομαδικό βι@σμό αφού το χωριό κάηκε και δύο άνδρες (ένας μεσήλικας και ένας έφηβος) ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου από τον όχλο. Συγγενής μιας από τις γυναίκες ανέφερε ότι μόνο μία από αυτές βιάστηκε ομαδικά ενώ πρόσθεσε ότι μια τρίτη γυναίκα είχε αναγκαστεί να γδυθεί, αλλά δεν φαίνεται στο βίντεο.

Η αστυνομία δηλώνει ότι ερευνά υπόθεση ομαδικού βιασμού και ότι έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη αν και προσθέτει ότι σύντομα θα συλληφθούν και άλλοι.

Το αποτρόπαιο περιστατικό συζητήθηκε και στο Κοινοβούλιο της Ινδίοας.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε επίσης ότι το περιστατικό «ντρόπιασε την Ινδία» και ότι «κανένας ένοχος δεν θα γλιτώσει». Αρκετοί ηγέτες της αντιπολίτευσης επέκριναν επίσης την κυβέρνηση του κρατιδίου επειδή δεν έκανε αρκετά για να καταστείλει τη βία στην περιοχή.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: