Ομόφωνα υιοθέτησε το ψήφισμα για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης η βουλή

Ομόφωνα υιοθέτησε η Βουλή των Ελληνων το ψήφισμα με το οποίο καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει τις διαδικασίες για να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης και να καταβάλει προσπάθεια για την επανέναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ.

Την απόφαση, την οποία διάβασε στο Σώμα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενέκριναν οι βουλευτές από όλες τις πτέρυγες, και στη συνέχεια χειροκρότησαν παρατεταμένα, μαζί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος καθόταν στα έδρανα τον ξένων προσκεκλημένων.

Νωρίτερα, ο κ. Αμπάς, κατά την υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, εξέφρασε την ευαρέσκειά του παλαιστινιακού λαού για την αναγνώριση της ελληνικής Βουλής και πρόσθεσε πως «αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο δικό μας σπίτι, στον οίκο της Ελληνικής Δημοκρατίας, σας ευχαριστούμε πολύ και πρώτα ο Θεός θα ακολουθήσουν κι άλλα βήματα για την σύσφιξη των στενών σχέσεων του ελληνικού και παλαιστινιακού λαού».

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης δώρισε συλλογή με έργα των μεγαλύτερων ελλήνων ζωγράφων ενώ ο κ. Αμπάς λεύκωμα απο τους Ιερούς Ναούς Αναστασεως και Γεννήσεως του Χριστού.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: