Ολοκληρώθηκε η 16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Με ισχυρά μηνύματα, μεγάλη απήχηση και ενεργή συμμετοχή από φορείς και πολίτες ολοκληρώθηκε η 16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που αποτελεί θεσμό για τη χώρα μας. Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ) και την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» και πλήθος άλλων φορέων και Οργανισμών. Η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έως την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού,  κοινωνικού, καθώς και θεσμικού χαρακτήρα σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας-θεσμού ήταν να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει όλους τους πολίτες αποσκοπώντας στην πρόληψη και στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Στο πλαίσιο της 16ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις, εκστρατείες ενημέρωσης και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα:

Συμμετοχή στην 5η  Διεθνή Έκθεση Verde.Tec στο MEC Παιανίας (17-19/3)

Στην 5η  Διεθνή Έκθεση Verde.Tec στο MEC Παιανίας συμμετείχε το Ινστιτούτο με σταθμό ενημέρωσης. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής του Ινστιτούτου, να λάβουν μέρος σε ηλεκτρονική έρευνα για τις επιπτώσεις του αλκοόλ στην οδήγηση και να κατανοήσουν την αξία της χρήσης ζώνης δοκιμάζοντας τον προσομοιωτή ανατροπής.

GREEK GREEN AWARDS 2023 (17/3)

Ειδικό τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στην πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, στα GREEK GREEN AWARDS 2023 που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Verde-tec 2023 και επιδόθηκαν κατά τα εγκαίνια της έκθεσης.

Το τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε για την αδιάκοπη προσφορά της κας Μυλωνά και το έργο του Ινστιτούτου σε θέματα Οδικής Ασφάλειας αλλά και για την πολυετή εμπειρία της, στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Βιώσιμης Κινητικότητας.

Το βραβείο απένειμε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος στον τομέα του αστυνομικού ρεπορτάζ και επί μακρόν τ. πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, κ. Πάνος Σόμπολος.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας – Κυκλοφοριακής Αγωγής “Κάν’το Σωστά” στους μαθητές του Νομού Κορινθίας (21 & 22 /3)

Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιήθηκαν για τους μαθητές Δ/θμιας εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας. Στη διάρκεια της δράσης μαθητές Λυκείου εκπαιδεύτηκαν στην Οδική Ασφάλεια με τα βιωματικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» που συνδυάζουν τη θεωρία με τη χρήση των προσομοιωτών για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εφήβων σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού.

Ολοκληρώθηκε η 16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: