Ολλανδία: Το Άμστερνταμ καλεί του Βρετανούς να μείνουν μακριά από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Εκστρατεία με στόχο να συμπεριφέρονται ευπρεπώς οι τουρίστες — κυρίως οι Βρετανοί- ξεκινούν οι αρχές του Άμστερνταμ στην Ολλανδία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι αφίσες που θα τοιχοκολληθούν στους δρόμους και τα λόμπι των ξενοδοχείων, θα συνοδεύονται από την ακόλουθη λεζάντα :«Πώς να συμπεριφέρεστε στο Άμστερνταμ». Η καμπάνια, που θα «τρέξει» και στο διαδίκτυο, θα ξεκινήσει πρώτα στη Βρετανία και στη συνέχεια θα επεκταθεί στην Ολλανδία και σε άλλες χώρες, σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις αρχές του Άμστερνταμ, οι Βρετανοί , ηλικίας 18-35 ετών, όπως και Ολλανδοί άντρες, τείνουν να προκαλούν τις περισσότερες φασαρίες στην περιοχή με τα «κόκκινα φανάρια», με μπάτσελορ πάρτι και ολονύκτιες βόλτες με ποτά και ναρκωτικά κάνοντας αφόρητη τη ζωή των κατοίκων της πόλης. Η διαδικτυακή καμπάνια, η οποία ξεκινά αυτή την εβδομάδα, θα ενεργοποιείται όταν οι πολίτες στη Βρετανία εισάγουν όρους σε μηχανές αναζήτησης, όπως «πάρτι εργένηδων Άμστερνταμ», «φτηνό ξενοδοχείο Άμστερνταμ» και «κραιπάλη στο Άμστερνταμ».

Τότε θα εμφανίζονται προειδοποιητικές διαφημίσεις και βίντεο όπου θα περιγράφονται οι κίνδυνοι αλλά και οι συνέπειες της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών όπως πρόστιμα, «πλούσιο ποινικό μητρώο», νοσηλεία και μόνιμες βλάβες στην υγεία.

Για τον Σόφιαν Μπάρκι, αντιδήμαρχο του Άμστερνταμ, υπεύθυνο για οικονομικά θέματα, η πόλη κάνει περισσότερα από άλλες στην Ευρώπη για να φρενάρει την «ανεύθυνη» ανάπτυξη: «Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι στο Άμστερνταμ αλλά όχι εάν συμπεριφέρονται άσχημα και ενοχλούν τους διπλανούς τους», τονίζει.

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν πλαισιώνοντας την εκστρατεία καλών τρόπων του Άμστερνταμ, περιλαμβάνουν επίσης να κλείνουν νωρίτερα οι οίκοι ανοχής και τα μπαρ από το προσεχές Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, από τον Μάιο θα απαγορεύεται το κάπνισμα κάνναβης δημοσίως στο κέντρο της πόλης .

Σχολιάζοντας την εκστρατεία, ο Μάρκο Λέμερς, διευθύνων σύμβουλος της ξενοδοχειακής αλυσίδας «Conscious» Hotels, υποστήριξε είπε ότι θα προτιμούσε μια πιο θετική καμπάνια, αντίστοιχη μ’ αυτή της Ελβετίας.

«Θα μπορούσαμε να δείξουμε στους επισκέπτες ότι θα έχουν πρόβλημα μόνο εάν επιδείξουν συγκεκριμένες συμπεριφορές, αλλά όχι να τους συμπεριφερόμαστε σαν να είναι εγκληματίες όλοι όσοι έρχονται εδώ για να παντρευτούν !» είπε και πρόσθεσε: «Έχουν σκεφτεί οι αρχές του Άμστερνταμ τις πιθανές παράπλευρες ζημιές για την Ολλανδία ως τουριστικό προορισμό συνολικά;».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: