ΟΗΕ: Η αναγνώριση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν συνδέεται με την άρση των μέτρων κατά των γυναικών

Όσο υπάρχουν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στις γυναίκες στο Αφγανιστάν, είναι “σχεδόν αδύνατον” η κυβέρνηση των Ταλιμπάν να αναγνωριστεί από μέλη της διεθνούς κοινότητας, εκτίμησε σήμερα η απεσταλμένη του ΟΗΕ στη χώρα αυτή.

“Στις συζητήσεις μου με τις de facto αρχές, είμαι πολύ σαφής στο θέμα των εμποδίων που έχουν δημιουργήσει οι ίδιες με τα διατάγματα και τους περιορισμούς που εφαρμόζουν, κυρίως κατά των γυναικών και των κοριτσιών”, δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας η Ρόζα Οτουνμπάγιεβα, επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA).

“Οι Ταλιμπάν ζητούν να αναγνωριστούν από τον ΟΗΕ και τα μέλη του αλλά, ταυτόχρονα, ενεργούν κατά των βασικών αξιών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”, υπογράμμισε.

Επομένως “τους είπαμε ότι όσο ισχύουν αυτά τα διατάγματα, είναι σχεδόν αδύνατο η κυβέρνησή τους να αναγνωριστεί από μέλη της διεθνούς κοινότητας”, πρόσθεσε.

Τα μέτρα αυτά κατά των γυναικών, που είναι επίσης “πολύ αντιδημοφιλή στον αφγανικό λαό”, τους “στοιχίζουν ταυτόχρονα τη νομιμότητά τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προκαλώντας παράλληλα δεινά στον μισό πληθυσμό και ζημία στην οικονομία”, δήλωσε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν δεν αναγνωρίζεται από καμιά χώρα και κανέναν διεθνή οργανισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: