Οι τρεις ερωτήσεις που κάνει πάντα το αφεντικό της General Motors στους υποψήφιους υπαλλήλους

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν στην πρόεδρο και γενική διευθύντρια της General Motors, Mary Barra, τη μεγαλύτερη εταιρία που διοικεί γυναίκα, είναι το πώς ανήλθε τις τάξεις της ιεραρχίας.

Η Barra πέρασε όλη την επαγγελματική της καριέρα στην GM, ξεκινώντας από τα 18 της, όταν έκανε την πρακτική της για να πάρει το πτυχίο στην ηλεκτρολογία.

Η νεαρή πέρασε από 14 θέσεις στην εταιρία για να φτάσει στο ύπατο αξίωμά της, μια θέση που κατέχει εδώ και 4 χρόνια.

Μία από αυτές τις θέσεις ήταν και παγκόσμια διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού, όταν άρχισε να κάνει 3 συγκεκριμένες ερωτήσεις στις συνεντεύξεις που έπαιρνε, ένα μοτίβο που συνεχίζει ακόμα και σήμερα.

Όπως περιέγραψε πέρυσι σε συνέδριο (arton People Analytics Conference), αυτές οι τρεις και διαδοχικές ερωτήσεις είναι: α) πώς θα σε περιέγραφαν οι συνάδελφοί σου με τρία επίθετα; β) πώς θα σε περιέγραφε ο προϊστάμενός σου με τρία επίθετα; γ) πώς θα σε περιέγραφαν οι άνθρωποι που έχουν δουλέψει για σένα με τρία επίθετα;

Τι ψάχνει όμως σε επίπεδο απαντήσεων; Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα Quartz, «ιδανικά, δεν θες αυτά τα επίθετα να αλλάζουν καθόλου. Γιατί αν ψάχνεις την ηθική ακεραιότητα, τότε δεν θέλεις οι άνθρωποι να διαχειρίζονται διαφορετικά τους άλλους αν είναι πάνω ή κάτω τους. Και θέλεις επίσης οι άνθρωποι να εργάζονται εξίσου καλά με τους συναδέλφους και τους ανωτέρους τους όπως και με τους υφισταμένους τους. Η συνέπεια είναι το κλειδί για δυνατές ομάδες».

Ένα από τα πράγματα που άλλαξε η Barra και την έκαναν θρύλο ήταν αυτοί οι περίπλοκοι κανόνες ντυσίματος των υπαλλήλων της GM, έναν κατάλογο 10 σελίδων που πέταξε στα σκουπίδια, εισάγοντας μια φρασούλα δύο λέξεων: «ντυθείτε καταλλήλως»!

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: