Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι το Ιράν εκπαιδεύει στην Κριμαία Ρώσους στη χρήση drone

Ιρανοί στρατιωτικοί βρέθηκαν στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, παρέχοντας υποστήριξη στις ρωσικές επιθέσεις με drone κατά της Ουκρανίας, υποστήριξαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις και του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι.

Η αμερικανική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσαν με τον τρόπο αυτό δημοσίευμα των New York Times την Τρίτη για την βοήθεια της Τεχεράνης προς τη Μόσχα σε αυτή την καμπή του πολέμου.

Σύμφωνα με τον Κέρμπι, εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας, Ιρανοί ταξίδεψαν στην Κριμαία για να εκπαιδεύσουν τους Ρώσους στον χειρισμό των drones που χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές από τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ουκρανία.

«Η Τεχεράνη εμπλέκεται πλέον άμεσα στο μέτωπο και με την προμήθεια όπλων που πλήττουν αμάχους και μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε πως «οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν με κάθε μέσο να αποκαλύψουν, να αποτρέψουν και να αντιμετωπίσουν την προμήθεια ιρανικού οπλισμού κατά του ουκρανικού λαού».

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι για την ώρα δεν είναι γνωστό αν οι Ιρανοί περιορίζονται μόνο στην εκπαίδευση ή συμμετέχουν και στον χειρισμό των drone.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: