«Οι αποζημιώσεις ίσως δοκιμάσουν τις σχέσεις Αθήνας-Βερολίνου»

«Οι αποζημιώσεις ίσως δοκιμάσουν τις σχέσεις Αθήνας Βερολίνου»Θέμα στην Wall Street Journal γίνεται η συζήτηση που γίνεται στην σχετικά με τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη . Η εφημερίδα κάνει λόγο για «προσπάθεια αναβίωσης μιας μακροχρόνιας συζήτησης για τις επανορθώσεις και αναφέρεται σε μια κίνηση που θα μπορούσε να δοκιμάσει τους δεσμούς της Αθήνας με το Βερολίνο.
Η WSJ υπενθυμίζει ότι οι ελληνικές αξιώσεις δεν είναι καινούριες, εκτιμά ωστόσο ότι πλέον υπάρχουν μικρές ενδείξεις ότι η προσπάθεια θα μπορούσε να είναι επιτυχής αυτή τη φορά. «Προηγούμενες προσπάθειες από παλαιότερες κυβερνήσεις και ιδιώτες να θέσουν το θέμα έχουν οδηγήσει σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες, κάποιες από τις οποίες εξακολουθούν να εκκρεμούν σε διεθνή δικαστήρια».
Η εφημερίδα κάνει λόγο για μια «εύθραυστη » που είναι υπό την πίεση της αντιπολίτευσης, η οποία με τη σειρά της «προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τη δημόσια οργή κατά της Γερμανίας».
«Οι περισσότεροι νομικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν έχει πολλές ελπίδες πάνω στο θέμα αυτό, καθώς έχει περάσει πολύς χρόνος αλλά και το γεγονός ότι η Γερμανία ήταν από τα πιο δραστήρια έθνη-χορηγούς των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων και των ταμείων προς την Ελλάδα από το 1980», δηλώνει στην εφημερίδα ο Θεόδωρος Κουλουμπής, ομότιμος διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα πολιτικό παιχνίδι και μάλιστα υπερβολικό».
«Αντιμέτωπος με την αυξανόμενη οργή και την απογοήτευση για την εξαετή ύφεση της χώρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης θα κληθεί να εκτελέσει μια λεπτή πράξη ισορροπίας» σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες τις οικονομικές απαιτήσεις, γράφει η εφημερίδα υπενθυμίζοντας την παράλληλη συνεχή προσπάθεια της Ελλάδας να αναζητεί τη στήριξη της Γερμανία προκειμένου να επιτύχει ευνοϊκότερους όρους διάσωσης.

«Οι αποζημιώσεις ίσως δοκιμάσουν τις σχέσεις Αθήνας Βερολίνου»

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: