O σύλλογος Bloco afro-Brasil Alexandroupolis διοργανώνει τμήμα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας – Improv.

O σύλλογος Bloco afro Brasil Alexandroupolis διοργανώνει τμήμα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας   Improv.


Για την γνωριμία με το Imporv διοργανώνεται δωρεάν σεμινάριο την πέμπτη 11 Απριλίου. 
Εγγραφές δηλώσεις συμμετοχής στο 6942983588
Τι είναι το IMPROV:

Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο, αποκαλούμενο και ως improv είναι μια μορφή θεάτρου όπου ότι παρουσιάζεται στην σκηνή δημιουργείται εκείνη την στιγμή με σχεδόν καθόλου ή ελάχιστη προετοιμασία. Στην πιο απλή του μορφή οι διάλογοι, η δράση, η ιστορία και οι χαρακτήρες δημιουργούνται από τους παίκτες καθώς ξετυλίγουν τους αυτοσχεδιασμούς τους. Σε μερικές περιπτώσεις κάποια στοιχεία αποφασίζονται από πριν – και συχνά σε μια διαδραστική μορφή παράστασης προτείνονται από το κοινό – ενώ κάποια άλλα αποφασίζονται στην στιγμή.
Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο γενικότερα , υπήρξε σε διάφορες μορφές κωμικής ή μη μορφής στην ιστορία του θεάτρου. Χρησιμοποιείται σε πολλές περιστάσεις για την εξέλιξη χαρακτήρων, σεναρίων και για την εκπαίδευση.
Οι ικανότητες του αυτοσχεδιασμού χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση ηθοποιών και ως σημαντικό εργαλείο στην διάρκεια των προβών. Χρησιμοποιούνται επίσης σε σχολικές τάξεις, σε επιχειρηματικά σεμινάρια για την βελτίωση των ικανοτήτων επικοινωνίας, την αύξηση της αυτοπεποίθησης και της εξωστρέφειας, Τα τελευταία χρησιμοποιείται ως εργαλείο ψυχοθεραπείας για να βοηθήσει ανθρώπους να εκφράσουν καλύτερα τα συναισθήματα τους.
Η εκτέλεση αυτοσχεδιασμών έχει τις ρίζες στην αρχή των παραστατικών τεχνών Η πρώτη μορφή αυτοσχεδιαστών ήταν οι αφηγητές ιστοριών. Από το 16 έως τον 18 αιώνα υπήρξε βασικό εργαλείο της Commedia dellarte. Μετά το 1890, οι δύο πιο σημαντικοί ιδρυτές των δύο βασικών θεατρικών θεωριών, ο Ρώσος Konstantin Stanislavski και ο Γάλλος Jacques Copeau, χρησιμοποίησαν τον αυτοσχεδιασμό ως βασικό εργαλείο της θεατρικής εκπαίδευσης.
Το μοντέρνο αυτοσχεδιαστικό θέατρο πήρε την μορφή του με βάση τις ασκήσεις που ανέπτυξε η Viola Spolin τις δεκαετίες 1940, του 50και του 60,
Η μορφή του IMPROV στην οποία θα επικεντρώσουμε αναπτύχθηκε την δεκαετία του 1970 στον Καναδά από τον Βρετανό συγγραφέα καισκηνοθέτη Keith Johnstone. Η μορφή αυτού του αυτοσχεδιασμού στοχεύει κυρίως στην κωμωδία και έχει εμπνεύσει την δημιουργία εκατοντάδων ομάδων στον κόσμο, την δημιουργία δεκάδων τηλεοπτικών παραγωγών και την δημιουργία του διαγωνιστικού αυτοσχεδιαστικού θεάτρου με την μορφή των Theatre Sports.
Σκοπός του Τμήματος IMPROV
Η δημιουργία ενός τμήματος Improv στοχεύει στα εξής:
- Την εκμάθηση και προώθηση του συγκεκριμένου είδους αυτοσχεδιασμού στο κόσμο της περιοχής.
- Την δημιουργία τμήματος που θα αποτελεί σημείο αναφοράς και εκμάθησης.
- Την δημιουργία ομάδας παραστάσεων.
- Την συμμετοχή της ομάδας στην διαγωνιστική μορφή παραστάσεων και την συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης
- Την δημιουργία ενός τμήματος που προσφέρει στα μέλη του ψυχαγωγία, ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της εξωστρέφειας, και την βελτίωση γενικότερα της ικανότητας επικοινωνίας. 

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: