Ο σταρ του ΥοuTube «ΜrBeast» βοήθησε 1.000 ασθενείς με καταρράκτη να υποβληθούν σε χειρουργείο

Περίπου 1.000 άνθρωποι με προβλήματα όρασης είδαν ξανά το φως τους με την αμέριστη βοήθεια του πασίγνωστου σταρ στο ΥοuTube, «Mr Beast», ή κατά κόσμον, Τζίμι Ντόναλντσον. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το CNN, ο διάσημος YouTuber αποφάσισε να αναλάβει δράση προκειμένου να βοηθήσει ασθενείς με καταρράκτη να αποκτήσουν και πάλι την αίσθηση της όρασης.

Ο Tζίμι Ντόναλντσον θεωρείται ένας καλοπληρωμένος YouTuber και κάθε project που έχει στο μυαλό του μπορεί να κοστίζει μεν εκατομμύρια δολάρια αλλά επειδή είναι μοναδικό και πρωτότυπο, είναι συνήθως αρκετά κερδοφόρο.

Στο τελευταίο βίντεό του, ο «MrBeast» εκφράζει δημοσίως την συμπόνοια του επισημαίνοντας ότι πάνω από πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάποιο πρόβλημα όρασης. Στο βίντεο συμμετέχει και ο Τζεφ Λέβενσον, χειρουργός οφθαλμίατρος, που εξηγεί ότι κάποιο πρόβλημα όρασης, μπορεί να αποκατασταθεί με μια επέμβαση, μόλις 10 λεπτών.

Συνεργάστηκε με χειρούργο οφθαλμίατρο

O Λέβενσον συνεργάστηκε με τον Τζίμι Ντόναλντσον αναλαμβάνοντας τον πρώτο γύρο των χειρουργικών επεμβάσεων στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

Ο Λέβενσον, που συντονίζει το πρόγραμμα, υπό τον τίτλο «Gift of Sight» (Το Δώρο της Όρασης) πάνω επί 20 χρόνια, παρέχει δωρεάν χειρουργική επέμβαση καταρράκτη σε ανασφάλιστους ασθενείς που έχουν χάσει το φως τους. «Οι μισοί από τους τυφλούς παγκοσμίως είναι άνθρωποι που χρειάζονται μία απλή επέμβαση, διάρκεια 10 λεπτών», επισημαίνει ο Λέβενσον στο σχετικό βίντεο.

Ο Λέβενσον εξηγεί στο CNN ότι ήθελε διακαώς να βοηθήσει τους ασθενείς να αποκτήσουν εκ νέου την όρασή τους αφότι ο ίδιος είχε βιώσει την ίδια εμπειρία. Τον Σεπτέμβριο, όπως εξηγεί, ο Λέβενσον έλαβε μία τηλεφωνική κλήση από ένα μέλος της ομάδας του Τζίμι Ντόναλτσον. «Δεν είχα ακούσει ποτέ για τον “MrBeast”», υποστηρίζει. «Έτσι πήγα να κλείσω το τηλέφωνο. Αλλά ευτυχώς δεν το έκανα», προσθέτει.


Έγιναν 40 χειρουργεία σε μία ημέρα

Σε μία ημέρα, ο οφθαλμίατρος έκανε 40 χειρουργεία στην περιοχή του Τζάκσονβιλ, ξεκινώντας στις 7 π.μ. και ολοκλήρωσε τη δουλειά του στις 6 το απόγευμα. Παραδέχτηκε επίσης ότι αρχικά οι ασθενείς ήταν «δύσπιστοι ακούγοντας ότι κάποιος θα τους χειρουργήσει δωρεάν για να μην τυφλωθούν».

Ο «Mr Beast» είχε συναντήσεις με ανθρώπους όλων των ηλικιών που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την όραση τους. Δείχνοντας την ευαίσθητη πλευρά του, τους προσέφερε δωρεάν επέμβαση, ώστε να μπορούν να απολαύσουν την μοναδική αίσθηση της όρασης. Το συγκεκριμένο βίντεο δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου κι έχει ήδη συγκεντρώσει 32 εκατομμύρια προβολές, με πλήθος σχολίων να πλαισιώνουν το βίντεο», σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.

«Με ασφάλεια μπορώ να πω ότι ο «Mr Beast» είναι ο καλύτερος δημιουργός περιεχομένου στον κόσμο», γράφει ένας χρήστης.

Ο φιλάνθρωπος «Μr Beast»

Εκτός από τα πανάκριβα βίντεο που ανεβάζει στο YouTube, ο «ΜrBeast» είναι γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση.

Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «SEE International», bοήθησε ανθρώπους όχι μόνο από τις ΗΠΑ.

Ταξίδεψε και σε άλλες χώρες όπως το Μεξικό, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, τη Τζαμάικα και την Κένυα καλώντας το κοινό του να στηρίξει την προσπάθεια κάνοντας δωρεές στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Σε χρόνο ρεκόρ το βίντεο έγινε viral, αναφέρει το CNN.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: