Ο Σ.Κ.Ε.Π. μας υπενθυμίζει ότι για κάποιους το «Μένουμε Σπίτι» δεν ξεκίνησε με τον Covid-19

Με αφορμή την καινούργια μας καθημερινότητα και το μότο Μένουμε Σπίτι, ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, ξεκίνησε στα social media, μια καμπάνια αφύπνισης & συνειδητοποίησης με τίτλο «Για κάποιους η καραντίνα δεν ξεκίνησε με τον Covid-19.»

Όπως μας επισήμανε η κα Αθηνά Κρητικού, Πρόεδρος του Δ.Σ του Σ.Κ.Ε.Π., «Βιώνουμε μια καθημερινότητα χωρίς ιστορικό προηγούμενο, χωρίς αναφορές ούτε εικόνες από το παρελθόν. Θέλω όμως να τονίσω, πως μπορεί η υποχρεωτική διαμονή στο σπίτι να είναι δύσκολη, αλλά για πολλούς ανθρώπους με αναπηρία η διαμονή στο σπίτι ήταν ανέκαθεν η μόνη «επιλογή».

Η Παγκόσμια Έκθεση για την Αναπηρία αποκαλύπτει ότι η αρνητική στάση της κοινωνίας αποτελεί τον πιο επίμονο εχθρό για περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Με αποτέλεσμα να βιώνουν μόνιμα μία άλλου είδους «καραντίνα», αυτή της απομόνωσης, του αποκλεισμού, της αορατότητας. Γνωρίζουμε όλοι πως οι αρνητικές στάσεις & συμπεριφορές δεν αλλάζουν ούτε σε μια ημέρα, ούτε από έναν άνθρωπο. Σήμερα μας δίνεται μια ευκαιρία να αναλάβουμε το μερίδιο της δικής μας ευθύνης  και να σκεφτούμε τι θα κάνουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας. Είμαστε όλοι απαραίτητοι, ο καθένας ατομικά και ο καθένας ως μέρος ενός συνόλου, για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια Κοινωνία για Όλους. Όταν τελειώσει η καραντίνα, πρέπει να τελειώσει για όλους.»

H απάντηση του Σ.Κ.Ε.Π. στην καταπολέμηση της άγνοιας και των προκαταλήψεων, είναι η Παιδεία. Γι’ αυτό από το 2008 υλοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία στα σχολεία,  με στόχο να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών/τριών ως προς τη διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας. Με αφετηρία το σχολείο και κατάληξη το σύνολο της κοινωνίας, ο Σ.Κ.Ε.Π. επιδιώκει την ομαλή συνύπαρξη σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.

Κι επειδή σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει, ο Σ.Κ.Ε.Π. μας καλεί να μοιραστούμε τις δικές μας προτάσεις στο facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Σ.Κ.Ε.Π.:skep.gr – [email protected]

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: