Ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να δέχτηκε δωρεά 1 εκατ. λίρες από την οικογένεια του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να έλαβε δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίων λιρών για τη φιλανθρωπική του οργάνωση από συγγενείς του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.

H βρετανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας δέχτηκε την πληρωμή από τον Μπακρ μπιν Λάντεν, «κεφαλή» πλέον της ισχυρής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, και τον αδελφό του, Σαφίκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 73χρονος γαλαζοαίματος είχε μία ιδιωτική συνάντηση με τον 76χρονο Μπακρ στο Λονδίνο στις 30 Οκτωβρίου του 2013, δύο χρόνια αφού ο Οσάμα μπιν Λάντεν έπεσε νεκρός από τα πυρά των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε ένα κτιριακό συγκρότημα κοντά στο Ισλαμαμπάντ, στο Πακιστάν.

Ο Οίκος Κλάρενς αρνείται κατηγορηματικά πολλούς από τους ισχυρισμούς των Sunday Times, λέγοντας ότι η απόφαση για τη αποδοχή της δωρεάς από την οργάνωση PWCF (Prince of Wales’s Charitable Fund) ελήφθη αποκλειστικά από διαχειριστές του Ταμείου.

Ο Μπακρ και ο Σαφίκ μπιν Λάντεν είναι ετεροθαλή αδέλφια του Οσάμα. Πατέρας των τριών ανδρών ήταν ο Μοχάμεντ μπιν Αγουάντ μπιν Λάντεν, δισεκατομμυριούχος γεννηθείς στην Υεμένη που ίδρυσε τον όμιλο Saudi Binladin Group στη Σαουδική Αραβία και έφυγε από τη ζωή το 1967.

Το άρθρο των Sunday Times δεν αφήνει υπόνοιες ότι οι δύο ετεροθαλείς αδελφοί του Οσάμα Μπιν Λάντεν έχουν χρηματοδοτήσει ή εμπλακεί ποτέ σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο Σερ Ίαν Τσέσαϊρ, πρόεδρος του PWCF όπου κατατέθηκαν τα χρήματα, ανέφερε σε δήλωσή του: «Η δωρεάν από τον Σεΐχη Μπακρ μπιν Λάντεν το 2013 εξετάστηκε προσεκτικά από τους διαχειριστές του ταμείο εκείνη την περίοδο. Πραγματοποιήθηκε επισταμένη έρευνα, με πληροφορίες που αντλήθηκαν από μια ευρεία γκάμα πηγών, μεταξύ των οποίων και κυβερνητικές. Η απόφαση να γίνει δεκτή η δωρεά ελήφθη αποκλειστικά από τους διαχειριστές. Οποιαδήποτε υπόνοια για το αντίθετο είναι παραπλανητική και ανακριβής».

Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα πηγή που συνδέεται με τη φιλανθρωπική οργάνωση του πρίγκιπα Καρόλου, μετά από ενδελεχή έρευνα οι διαχειριστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ενέργειες ενός μέλους της οικογένειας μπιν Λάντεν δεν πρέπει να σπιλώνουν όλα τα υπόλοιπα μέλη της.

Εκπρόσωπος του Οίκου Κλάρενς επανέλαβε σε δήλωσή του ότι η απόφαση για την αποδοχή της δωρεάς ελήφθη από διαχειριστές του Ταμείου και όχι από τον ίδιο τον Κάρολο. «Αν ισχυριστεί κάποιος το αντίθετο θα είναι ψέμα».

Μια πηγή με σχέσεις με το Παλάτι διέψευσε εχθές το ρεπορτάζ της εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος προετοίμασε το έδαφος για τη δωρεά και έδωσε το «πράσινο φως» παρά τις ενστάσεις των συμβούλων του, αλλά και τις μετέπειτα εκκλήσεις τους να επιστρέψει τα χρήματα. Η ίδια πηγή αρνήθηκε επίσης ότι ζητήθηκε ποτέ από τον Κάρολο να δώσει πίσω το ποσό, με την αιτιολογία ότι «αυτά τα χρήματα δεν θα ωφελήσουν κανέναν».

Με πληροφορίες από Sunday Times, Guardian

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: