O πατέρας της 12χρονης που χτύπησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιώργος Γερμενής περιγράφει τι έζησε

O πατέρας της 12χρονης που χτύπησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιώργος Γερμενής περιγράφει τι έζησε

Είχε πάει με τα τέσσερα παιδιά του στο Κέντρο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων για την πασχαλινή εκδήλωση κατά την οποία ο δήμαρχος θα προσέφερε δώρα σε παιδιά οικογενειών που τα έχουν ανάγκη.

Ο 50χρονος Δ.Χ. (τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας Εθνος της Κυριακής) δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ο ίδιος και η 12χρονη κόρη του θα βρίσκονταν λίγη ώρα μετά στο επίκεντρο της βίαιης μανίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, ο οποίος στην προσπάθειά του να χειροδικήσει σε βάρος του δημάρχου χτύπησε το 12χρονο κορίτσι.

Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής», ο της μικρής Μαρίας περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης .

«Η Μαρία και ο μικρός μου γιος σοκαρίστηκαν. Με ρωτούν συνέχεια “«γιατί, μπαμπά, γιατί έγιναν αυτά ;» λέει. «Δεν θα ήθελα ποτέ κανείς να βρεθεί στη δική μου θέση», συμπληρώνει ο 50χρονος πατέρας.

Ο Δ.Χ. διάγει μια δύσκολη αλλά ήσυχη ζωή με την οικογένειά του στο κέντρο της Αθήνας. Χτυπημένος από ασθένεια που του έχει προκαλέσει βαριά αναπηρία, άνεργος εδώ και καιρό, όπως και η σύζυγός του, προσπαθεί να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια τα τέσσερα παιδιά του. Το μεγαλύτερο είναι η 12χρονη Μαρία και το μικρότερο μόλις 9 μηνών.

«Είχαμε φτάσει στο Κέντρο του Δήμου και έτυχε να είμαστε η πρώτη οικογένεια που ο δήμαρχος έδωσε τα πασχαλινά δώρα», διηγείται ο 50χρονος. «Την ώρα που η κόρη μου βρισκόταν κοντά στον δήμαρχο και είχε μαζί της το 2χρονο αδελφάκι της, μπήκε στην αίθουσα το συγκεκριμένο άτομο που άρχισε να βρίζει. Και τότε η μικρή μας δέχθηκε το χτύπημα. Η γυναίκα μου με το μωρό και εγώ με το 5χρονο παιδί μας είχαμε προχωρήσει μπροστά όταν την ακούσαμε να φωνάζει: «Με χτύπησαν, το μάτι μου». Ετρεξα να δω τι είχε συμβεί και είδα τη μικρή να κλαίει».

Πηγή: iefimerida

xespao

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: