«Ο Πάπας ήταν τσιμπημένος μαζί μου όταν ήμασταν παιδιά»

«Ο Πάπας ήταν τσιμπημένος μαζί μου όταν ήμασταν παιδιά»
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο νέος Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μπεργκόλιο, δεν στράφηκε εξαρχής στην Εκκλησία και στους όρκους αγαμίας που τη συνοδεύουν, ενώ ως νεαρός ήταν ερωτευμένος με μια γειτόνισσά του, η οποία σε ηλικία 77 χρονών , μίλησε στον Τύπο για κείνο το νεανικό φλερτ, που ακόμη θυμάται.


«Πάγωσα μπροστά στην τηλεόραση. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Χόρχε εξελέγη Πάπας!», λέει η…………….. Αμάλια Νταμόντε.


Ήταν το 1948 ή το 1949, η ίδια δεν θυμάται ακριβώς την χρονολογία, όταν ένας νεαρός, γιος ιταλών μεταναστών γλίστρησε ένα γράμμα στην παλάμη της όπου της ορκιζόταν ότι θα την αγαπά για πάντα. Εκείνος ήταν 12 ετών εκείνη την εποχή και όπως θυμάται η Αμάλια του «έκοψε» τη φόρα διότι δεν γέμιζε το μάτι στους γονείς της.  


«Μου έγραψε ένα γράμμα που μου έλεγε ότι θα ήθελε κάποτε να με παντρευτεί.  Μου είχε πει ότι αν δεν έλεγα ναι, θα αναγκαζόταν να γί9νει ιερέας. Ευτυχώς για εκείνον, τον απέρριψα!», λέει η ασπρομάλλα πια Αμάλια.

Το γεγονός αυτής της νεανικής απόρριψης δεν είχε διαγραφεί από την μνήμη της και παρόλο που από τότε έχουν περάσει περισσότερα από 60 , εκείνη εμφανίζει ακόμη μια κάποια πικρία για αυτό. «Ήταν τσιμπημένος μαζί μου, ξέρετε. Συνηθίζαμε να παίζουμε σε αυτούς εδώ τους δρόμους. Τότε ήταν ήσυχη γειτονιά και ήταν πολύ όμορφα.», εξομολογείται.


Η Αμάλια κάποια στιγμή εγκατέλειψε το πατρικό της για να παντρευτεί και τότε παραδέχτηκε ότι ευχήθηκε να ήταν εκεί ο Χορχε «της», αλλά με την επαγγελματική του ιδιότητα ως ιερέας.

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: