Ο καιρός σήμερα 1/1/2024

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα 1 Ιανουαρίου με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Ανατολικό, Νότιο Αιγαίο, αλλά και στο δυτικό τμήμα της χώρας. Επιπλέον, αυξημένη θα είναι η υγρασία, με περιορισμένη ορατότητα και τοπικά πυκνές ομίχλες.

Σύμφωνα με το meteo.gr, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις. Βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη, με αυξημένη πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στην Κρήτη. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης στα Επτάνησα και σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15, στην Ήπειρο από 4 έως 15, στη Θεσσαλία από 2 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 16-17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 11 έως 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα εντάσεων 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

ΕΛΛΑΔΑΚαιροςκαιρος σημερα

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: