Ο Ηρακλής θα φέρει τουρισμό και στα Καλάβρυτα

Ο Ηρακλής θα φέρει τουρισμό και στα Καλάβρυτα

Κόσμο θα φέρει στα Καλάβρυτα ο Ηρακλής! Οι τόποι που, σύμφωνα με τη μυθολογία, φιλοξένησαν τους άθλους του, θα σηκώσουν το βάρος. Δήμος Καλαβρύτων, Αρχαίας Ολυμπίας, Σικυωνίων και Νεμέας, ενώνουν τα …
μονοπάτια του μυθικού ήρωα, εφαρμόζοντας ένα πρωτότυπο και καινοτόμο , με στόχο να προσελκύσουν τουρίστες, που λατρεύουν την ελληνική μυθολογία αλλά και την ελληνική φύση.

Την Παρασκευή, εγκρίθηκε και το «μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ των δήμων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ονομάστηκε «Τόποι, μύθοι και άθλοι του Ηρακλή». Το πρόγραμμα αποτελείται από επιμέρους έργα, τα οποία υποδιαιρούνται σε δύο ξεχωριστά σκέλη επενδύσεων, που αφορούν μια μεγάλη οικοτουριστική διαδρομή απο τις Μυκήνες μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, με δημιουργία θεματικών πάρκων, σύμφωνα με τους άθλους του Ηρακλή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαβρύτων, Γιώργο Λαζουρά, το όνομα «Ηρακλής» είναι το μεγαλύτερο brand name στην πολιτιστική επιχειρηματικότητα, «με χιλιάδες επιχειρήσεις, εκατομμύρια μέλη σε λέσχες που αναφέρονται στον Ηρακλή και μ” ένα ασύλληπτο μέγεθος κύκλου εργασίας. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού πολιτιστικής και οικολογικής εμπειρίας απευθύνονται σε μια αγορά, που ενδιαφέρεται για θεματικά πάρκα και εμπειρίες σε τόπους με ισχυρό μύθο, όπως είναι οι τόποι των άθλων του Ηρακλή, οικοχωριά και επενδύσεις στις ήπιες εναλλακτικές μορφές ενέργειας». Συνεπώς, ο δήμαρχος εκτιμά ότι η εφαρμογή του προγράμματος θα φέρει πολλαπλάσια οφέλη για την περιοχή.

Θεματικά πάρκα και «οικοχωριά»

Αυτά τα έργα αναφέρονται στη δημιουργία Μυθολογικού Πάρκου και επτά οικοχωριών και θεματικών πάρκων

Η Μυθολογική Διαδρομή

Θα «πατάει» στα ίχνη των άθλων-μύθων του Ηρακλή από τις πόλεις Επίδαυρο – Τίρυνθα – Νεμέα – Στυμφαλία – Κλείτορα – Ερύμανθο – Φολόη μέχρι την Αρχαία Ολυμπία μήκους 180 περίπου χιλιόμετρων.

pelop.gr
Ο Ηρακλής θα φέρει τουρισμό και στα Καλάβρυτα Ο Ηρακλής θα φέρει τουρισμό και στα Καλάβρυτα

Ο Ηρακλής θα φέρει τουρισμό και στα Καλάβρυτα

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: