Ο Εσθονός Ott Tanak πάει για το double στο Rally Chile Bio Bío

Τέσσερις μόνο ειδικές διαδρομές πριν από την αυλαία του Rally Chile Bio Bío προηγούνται οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja ( Ford Puma Rally1 Hybrid) και πάνε ολοταχώς για την πρώτη θέση του βάθρου.

O Ott Tanak είχε κερδίσει-έτρεχε τότε με άλλη ομάδα-  τον πρώτο αγώνα που έγινε στη Χιλή για το WRC το 2019. Ο επόμενος αγώνας που γίνεται φέτος (2023) φαίνεται ότι θα είναι και πάλι δικός του. Είναι ο μόνος που δεν έχει ελπίδες για να πάρει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε αντίθεση τους άλλους δύο οδηγούς της Toyota , τον Rovanpera και τον Evans, που κυνηγούν το φετινό τίτλο.

Το φινάλε θα το μάθουμε το βράδυ. Η Ελλάδα με τη Χιλή έχει 6 ώρες διαφορά. Σήμερα απομένουν τέσσερις ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 54.12 χλμ. Τα πληρώματα συνολικά θα καλύψουν 198.01 χλμ (τα 144.79 είναι απλές διαδρομές).

Οι Ott Tanak- Martin Jarveoja ( Ford Puma Rally1 Hybrid) μετά από 12 Ε.Δ έχουν κάνει συνολικό χρόνο 2.36.16.2 και δεν απειλούνται από κανέναν.

Το δεύτερο πλήρωμα που ακολουθεί είναι οι Teemu Suninen- Mikko Markkule (Hyundai i20N Rally Hybrid)  και βρίσκονται +58.3’’

Στην 3η θέση της γενικής βρίσκονται οι Βέλγοι Thierry Neuville- Martin Wydaeghe (Hyundai i20N Rally Hybrid) με διαφορά +13.9’’ από τους ομόσταυλούς τους.

Στην 4η θέση βρίσκονται οι Elfyn Evans- Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) με +10.7’’) και στην 5η θέση είναι οι Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) με +39.3’’.

Οι Rovanpera- Halttunen προηγούνται στη βαθμολογία των οδηγών και σωστά δεν ριψοκινδυνεύουν. Θα προτιμήσουν να πάρουν τους πολύτιμους βαθμούς της 5ης θέσης χωρίς να πιέσουν. Άλλωστε θα ήταν άσκοπο να πιέσουν ότταν βρίσκονται μια αναπνοή από το δεύτερο τους Παγκόσμιο Τίτλο.

Ο Kalle Rovanpera σήμερα έχει γενέθλια. Γεννήθηκε την 1 Οκτωβρίου του 2000 και σήμερα κλείνει τα 23 του χρόνια. Σε ηλικία 22 ετών πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οδηγών και είναι ο μικρότερος σε ηλικία παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Σήμερα οι ειδικές διαδρομές που θα γίνουν είναι οι εξής:

 

Ο Εσθονός Ott Tanak πάει για το double στο Rally Chile Bio Bío gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: