Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ…

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ...

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι καταγγελίες περί υπερτιμολογημένων εκπομπών της ΕΡΤ, αλλά και περί υψηλών αμοιβών συντελεστών εκπομπών του προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης…
Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», υπό τον τίτλο «το ναυάγιο της ΕΡΤ», η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χ. Τζώνης.
Στο δημοσίευμα γίνονταν λόγος για «πρωτοφανή σπατάλη σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα, αν συγκριθούν τα μεγέθη της ΕΡΤ με αυτά των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία σε δύσκολες συνθήκες παραμένουν στον ανταγωνισμό και διατηρούν την επαφή τους με το τηλεοπτικό κοινό…».
Επίσης, καταγγέλλονταν «οριακής νομιμότητας και ηθικής τρικ», που έχουν επινοήσει οι ιθύνοντες ώστε να μοιράζουν έξτρα , έχοντας εγκαταστήσει 20 περίπου «δικούς τους» σε ανάλογες, μη θεσμοθετημένες θέσεις, για «πάρτι» των πολυτελών εξωτερικών παραγωγών, αλλά και για μια στρατιά ειδικών συμβούλων και Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ) που έχει αναλάβει καθήκοντα στο Ραδιομέγαρο, απολαμβάνοντας συμβάσεις που ξεκινούν από 2.500 και φτάνουν μέχρι και τις 4.000 .
Οι προσλήψεις αυτές -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ όλοι μαζί, ειδικοί σύμβουλοι και ΠΕΘ, φτάνουν τους 30, με το να υπερβαίνει ετησίως το ένα εκατ. ευρώ.
Στη σχετική λίστα μάλιστα περιλαμβάνεται ένας γυμναστής και ένας… ασφαλιστικός σύμβουλο

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: