Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου «μπαίνει» δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση με δύο Nissan LEAF

Με την προσθήκη των δυο  Nissan LEAF στον στόλο του, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου θα καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας των υπηρεσιών του με βιώσιμο τρόπο, με το πλάνο να προβλέπει την προσθήκη και επιπλέον ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και την εγκατάσταση δέκα σημείων φόρτισης.

Τα αυτοκίνητα παραδόθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων μετά από αίτημα  που είχε υποβάλλει ο Δήμος το 2021.

Διαθέτοντας πολλές και καινοτόμες τεχνολογίες οδήγησης, το νέο LEAF πρωτοστατεί στο όραμα της Ευφυούς Οδήγησης της Nissan, με το μοναδικό e-Pedal που  επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν, μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ.

Με αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα, το LEAF είναι εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT, ένα προηγμένο χαρακτηριστικό οδήγησης που συνδυάζει το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης με την επιτάχυνση και την πέδηση, προκειμένου  να βοηθήσει τον οδηγό σε μεγάλα ταξίδια και σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία, τόσο σε αυτοκινητόδρομους όσο και σε μονές λωρίδες κυκλοφορίας. Το LEAF είναι επίσης εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT Park, το οποίο σταθμεύει το αυτοκίνητο αυτόματα και με ευκολία. Αυτά τα βοηθήματα, έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ασφάλεια, την άνεση και τον έλεγχο του οχήματος από τον οδηγό.

Επιπλέον, στο LEAF  περιλαμβάνονται  χαρακτηριστικά όπως το Apple CarPlay® και το AndroidAuto® που επιτρέπουν την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με τα smartphones.

Παράλληλα, με την εφαρμογή NissanConnect Services, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν διαδρομές πλοήγησης από το smartphone  στο αυτοκίνητο και από το αυτοκίνητο στο smartphone,  μέσω της υπηρεσίας πλοήγησης Door-to-Door Navigation, επιτρέποντας την ευκολότερη μετάβαση από και προς το σταθμευμένο σημείο και, κατά συνέπεια, από και προς τον τελικό προορισμό.

Ακόμη, η λειτουργία Remote Climate Control προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης του κλιματισμού όταν το LEAF είναι συνδεδεμένο με την πρίζα στο γκαράζ, ενώ πληροφορίες και αναλύσεις για τις διαδρομές και το στυλ οδήγησης, είναι  επίσης διαθέσιμες από το smartphone του εκάστοτε χρήστη.

Σε δηλώσεις του κατά την τελετή παραλαβής των Nissan LEAF, ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης είπε, «Συμμετέχουμε και διεκδικούμε χρηματοδοτούμενα προγράμματα χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά τους κατοίκους μας και χωρίς να αυξήσουμε ποτέ τα δημοτικά τέλη.

Έτσι έχουμε καταφέρει να εγκριθούν πολλά προγράμματα όπως: ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, ΟΧΕ, Πράσινο Ταμείο, Ταμείο Ανάκαμψης, ΠΠΑ, ΕΛΕΝΑ κ.α.

Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξοικονομούν χρήματα υπέρ του Δήμου και των δημοτών μας. Θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα οχήματα.»

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου «μπαίνει» δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση με δύο Nissan LEAF gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: