«Νύχτα στάσου»: Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στις 21:00, η μουσική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Νύχτα στάσου» είναι αφιερωμένη στον αλησμόνητο Μάνο Λοΐζο.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται την παιδική χορωδία «Viva Voce» του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας που τραγουδάει με ανεμελιά την «Τζαμάικα» και με αθωότητα τον εμβληματικό «Δρόμο», υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Κωνσταντόπουλου.
Η Λίνα Νικολακοπούλου συζητάει για τον Μάνο Λοΐζο με τον βιογράφο του Θανάση Σιλυβό, αλλά και με τον ιστορικό ηχολήπτη της Columbia, Στέλιο Γιαννακόπουλο, που θυμάται περιστατικά από τις ηχογραφήσεις των δίσκων του συνθέτη.
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης ερμηνεύει αξέχαστες επιτυχίες του δημιουργού: «Έχω έναν καφενέ», «Παραμυθάκι μου», «Αχ χελιδόνι μου», «Δεν θα ξαναγαπήσω», «Όταν βλέπετε να κλαίω», ενώ η Ελένη Ροδά μιλάει για τον αγαπημένο φίλο της Μάνο Λοΐζο, αφηγείται στιγμές από τη συνεργασία τους και τραγουδά την επιτυχία «Η δουλειά κάνει τους άντρες».
Ο ιστορικός ερευνητής της εκπομπής Κώστας Μπαλαχούτης, παραθέτει πολύτιμα στοιχεία για το έργο και την προσωπικότητα του πολυαγαπημένου μουσικοσυνθέτη.
Ο Πάνος Παπαϊωάννου και η Αφροδίτη Χατζημηνά μοιράζονται διαχρονικά τραγούδια του σπουδαίου μελωδού, όπως τα: «Δελφίνι δελφινάκι», «Τέλι τέλι, τέλι», «Σε πέντε ώρες ξημερώνει Κυριακή», «Πες μου πώς γίνεται», «Η γοργόνα», «Ο φαντάρος».
Στην παρέα της εκπομπής, ο εκδότης-ιδιοκτήτης του περιοδικού και των εκδόσεων Μετρονόμος Θανάσης Σιλυβός, ο ηχολήπτης Στέλιος Γιαννακόπουλος, η δημοσιογράφος Ζωή Κρονάκη, παρουσιάστρια της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής της ΕΡΤ1 «Δύο στις 10», οι ηθοποιοί Βασίλης Χαλακατεβάκης και Αλέξανδρος Ζουριδάκης από την κωμική σειρά της ΕΡΤ1 «Στα Σύρματα», η Βίκυ Μαϊδάνογλου από την ψυχολογική σειρά μυστηρίου της ΕΡΤ1 «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ» και η ηθοποιός Στέλλα Κοσμοπούλου. Διευθυντής ορχήστρας και ενορχηστρωτής: Νίκος Στρατηγός.

Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Νικολόπουλος
Σύμβουλος εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Δ/νση παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερική παραγωγή: Φάνης Συναδινός

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: