Nokia – Έτοιμη να επιστρέψει στην αγορά των smartphones με Android

Nokia   Έτοιμη να επιστρέψει στην αγορά των smartphones με AndroidΜε νέα της επίσημη δήλωση η Nokia επιβεβαιώνει τα σχέδιά της για επιστροφή στην αγορά των smartphones και αναζητά νέο εταίρο-συνεργάτη για να την βοηθήσει στο έργο της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τμήματος τεχνολογιών της Nokia, Robert Morlino, η εταιρεία έχει ως στόχο να επανέλθει στον κλάδο των κινητών τηλεφώνων, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να βρεθεί ένας συνεργάτης που θα αναλάβει βαρύ φορτίου εργασιών, όπως την κατασκευή συσκευών, το marketing, τις πωλήσεις και την υποστήριξη πελατών.

Τι απομένει να κάνει η Φιλανδική Nokia; Αυτή θα μοιράζεται τις τεχνολογικές της γνώσεις και θα ευθύνεται για τον σχεδιασμό νέων chip και ίσως την εξωτερική όψη των νέων μοντέλων. Με λίγα λόγια θα καλείται να βρει καινοτόμες τεχνολογίες για να διαφοροποιήσει τα προϊόντα της.

Η Nokia μπορεί να διαθέσει ένα smartphone στην αγορά από το τέταρτο τρίμηνο του 2016 και μετά, καθώς η συμφωνία της με τη Microsoft την απαγορεύει ρητά να δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον κλάδο ως εκείνη την περίοδο. Φυσικά μέχρι τότε η εταιρεία μπορεί κάλλιστα να ξεκινήσει να σχεδιάζει τις συσκευές της, το μόνο που δεν μπορεί είναι να τις πουλήσει άμεσα.

Θυμίζουμε ότι οι Φινλανδοί έδωσαν την άδειά τους για την δημιουργία του N1 Android tablet από την Foxconn, η οποία όχι μόνο το κατασκεύασε αλλά βοήθησε και στην εμπορική του προώθηση.

Όλα αυτά σηματοδοτούν μια στροφή 180 μοιρών για την εταιρεία και πλέον ανυπομονούμε να δούμε τι μπορεί να προκύψει από μια τέτοια νέα εξέλιξη. Λέτε να υπάρξει μια νέα εποχή για την Nokia; Θα μπορέσει να βρει συνεργάτη, μαζί με τον οποίο θα καταφέρει α επιστρέψει δυναμικά στην αγορά;

Πηγή: Myphone

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: