Νίκησε στο Αμερικάνικο Grand Prix ο Valtteri Bottas  με δύο αλλαγές- 6ος τίτλος για τον Lewis Hamilton

Ο οδηγός της Mercedes, κέρδισε το με στρατηγική δυο αλλαγών. Ο έτερος οδηγός της ομάδας, Lewis Hamilton κατέκτησε τον έκτο του παγκόσμιο τίτλο, τερματίζοντας δεύτερος με στρατηγική μιας αλλαγής. Υπήρξε μεγάλη ποικιλία στρατηγικών σε όλες τις θέσεις της κατάταξης, πράγμα σύνηθες για το Circuit of the Americas. Η μάχη τακτικής ανάμεσα στους τρεις πρώτους ήταν έντονη και κορυφώθηκε στους τελευταίους γύρους.

Τα σημεία κλειδιά του αγώνα

  • Ο Βοttas εκκίνησε από την πρώτη θέση αλλά βρέθηκε πίσω από τον άλλο οδηγό της Mercedes όταν έκανε τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών. Ο Φινλανδός εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα των πιο φρέσκων ελαστικών για ν’ ανακτήσει την πρώτη θέση λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.
  • Ο Hamilton ήταν στην εκκίνηση, ένας από τους πέντε οδηγούς, της πρώτης δεκάδας, που ξεκίνησε με τη μέση γόμα. Τη χρησιμοποίησε για περισσότερους γύρους από τους αντιπάλους του, προτού αλλάξει σε σκληρή, όντας σε στρατηγική μιας αλλαγής. Αυτό απαιτούσε τέλεια διαχείριση των ελαστικών.
  • Ο οδηγός της Red Bull, Max Verstappen εγκλωβίστηκε σε μάχη τακτικής με τον Bottas στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Εφάρμοσε στρατηγική δυο αλλαγών: Μέση, σκληρή, μέση γόμα. Δεν μπόρεσε όμως να περάσει το Χάμιλτον στο τέλος και τερμάτισε 3ος.
  • Ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc τερμάτισε 4ος με μια εναλλακτική στρατηγική δυο αλλαγών όπου χρησιμοποίησε και τις τρεις διαθέσιμες γόμες. Έβαλε τη μαλακή στο τελευταίο μέρος και πήρε τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου αγώνα.
  • Πίσω του ο οδηγός της Red Bull, Alex Albon τερμάτισε 5ος παρότι είχε πέσει τελευταίος στην αρχή, μετά από επαφή στην εκκίνηση. Πραγματοποίησε 3 αλλαγές ως το τέλος: Ήταν ο μοναδικός οδηγός που το έκανε αυτό.
  • Συνολικά είδαμε πέντε διαφορετικές στρατηγικές από τους πρώτους έξι οδηγούς στον τερματισμό: Αυτό δεικνύει την πολυπλοκότητα στην επιλογή τακτικής για το Αμερικάνικου Grand Prix.
  • Οι καιρικές συνθήκες την ώρα του αγώνα δεν διέφεραν απ’ αυτές του Σαββάτου, αυτό επηρέασε τα ελαστικά, ευνοώντας τη χρήση των πιο σκληρών γομών.

 


AUSTIN, TEXAS — OCTOBER 31

 

 

Νίκησε στο Αμερικάνικο Grand Prix ο Valtteri Bottas  με δύο αλλαγές- 6ος τίτλος για τον Lewis Hamilton gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: