Νέο σαρδάμ Μπάιντεν: Μπέρδεψε τη Χερσώνα με τη… Φαλούτζα

Ακόμα ένα γλωσσικό ολίσθημα του Αμερικανού προέδρου κατέγραψαν οι κάμερες, με τον Τζο Μπάιντεν αρχικά να μπερδεύει τη Φαλούτζα με τη Χερσώνα, και έπειτα το μυαλό του να «κολλάει» για μερικές στιγμές προσπαθώντας να θυμηθεί το όνομα της ουκρανικής πόλης από την οποία αποσύρονται οι ρωσικές δυνάμεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίαζε την υποχώρηση των δυνάμεων του Πούτιν από την ζωτικής σημασίας πόλη που βρίσκεται κοντά στην Κριμαία όταν έκανε το σαρδάμ, λέγοντας ότι οι Ρώσοι αποσύρονται από τη… Φαλούτζα. Υπενθυμίζεται ότι η Φαλούτζα είναι η πόλη όπου έλαβε χώρα η πιο αιματηρή μάχη του Πολέμου του Ιράκ το 2004 και βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαγδάτη.

Ο Μπάιντεν κατάλαβε αμέσως το λάθος του, ωστόσο του πήρε μερικές στιγμές μέχρι να θυμηθεί το σωστό όνομα της ουκρανικής πόλης, που είναι η Χερσώνα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φλόριντα, ο Μπάιντεν είχε μπερδέψει ξανά τον αμερικανικό πόλεμο στο Ιράκ με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, μάλιστα, προσπαθώντας να εξηγήσει πώς έγινε το μπέρδεμα, είπε ότι «σκέφτηκε το Ιράκ επειδή εκεί πέθανε ο γιος του». Στην πραγματικότητα, ο Μπο Μπάιντεν είχε υπηρετήσει για έναν χρόνο στο Ιράκ το 2009 όμως πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου στις ΗΠΑ το 2015.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: