Νέες απειλές Ερντογάν κατά Σουηδίας: Δεν τηρεί τις υποσχέσεις της – Μπορούμε να «παγώσουμε» την ένταξη της στο ΝΑΤΟ

 «Η Τουρκία έχει δώσει υπό όρους έγκριση στις υποψηφιότητες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO και θα μπορούσε να σταματήσει τη διαδικασία εάν οι δύο χώρες δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρομοκρατικών ομάδων», ανέφερε

Νέες απειλές προς την κατεύθυνση της Σουηδίας εξαπέλυσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου ο Τούρκος πρόδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία έχει δώσει υπό όρους έγκριση στις υποψηφιότητες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO και θα μπορούσε να σταματήσει τη διαδικασία εάν οι δύο χώρες δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρομοκρατικών ομάδων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. 

«Βλέπουμε ότι η Σουηδία δεν τηρεί ιδιαίτερα τις υποσχέσεις της», δήλωσε ακόμη και στη συνέχεια υποστήριξε πως η Τουρκία επανέλαβε ανοιχτά και συχνά τις ανησυχίες της αναφορικά με την επέκταση του NATO. Ακόμη συμπλήρωσε ότι η Άγκυρα έχει αποφασιστική στάση για το θέμα. «Ως Τουρκία, η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: