Ναυάγιο βρέθηκε 132 χρόνια μετά σε άριστη κατάσταση

Έχει περάσει ένας ολόκληρος αιώνας και 32 χρόνια από τότε που το φορτηγό πλοίο J.S. Seaverns βυθίστηκε, κατά τη μεταφορά φορτίου από το Σικάγο στη νότια ακτή. Οι επιβάτες κατάφεραν να επιζήσουν αλλά το πλοίο δεν βρέθηκε ποτέ. Σήμερα, μια πενταμελής ομάδα δυτών και ιστορικών το ανακάλυψαν κοντά στο Michipicoten Harbor του Οντάριο, στον Καναδά.

Η κατάσταση του πλοίου παρά τα 132 χρόνια που έχουν περάσει, είναι εντυπωσιακή και σχεδόν άψογη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, πως το ναυάγιo συνέβη κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες κι έτσι το J.S. Seaverns δεν διαλύθηκε στα νερά.

Ο Νταν Φάουντεν, που βοήθησε στις έρευνες, έκανε λόγο για «πανέμορφη κατάσταση» του πλοίου: «Οι πάνω καμπίνες είναι κάπως σπασμένες, όμως το κέλυφος στο μεγαλύτερο μέρος του φαίνεται εντελώς απείραχτο».

Ο Κεν Μέριμαν, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες να εντοπιστεί το πλοίο, ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δίνει μια μικρή γεύση του ναυαγίου. Οι εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές, με τις στοίβες πιάτων στην κουζίνα, να μην δείχνουν με τίποτα πως το πλοίο αυτό βυθίστηκε κάποτε.

Ένας από τους επιβάτες του πλοίου, ο Τζέιμς Κάμπελ, έγραφε σε επιστολή του πως προσπάθησαν να φτάσουν σε «παραλία γύρω στα 7 μίλια μακριά, αλλά το πλοίο βυθίστηκε στα μέσα της διαδρομής: «Δυσκολευτήκαμε να βγούμε. Παλέψαμε για να φτάσουμε μέχρι τις βάρκες».

Ο Κάμπελ και οι υπόλοιποι επιβάτες συνέβαλαν στον εντοπισμό του ναυαγίου, καθώς οι πληροφορίες που έδωσαν στους ερευνητές στάθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες.


paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: