Ναυάγιο στην Πύλο: Πάνω από 280 πακιστανικές οικογένειες «φοβούνται» ότι έχουν χάσει δικό τους άνθρωπο

Περισσότερες από 280 πακιστανικές οικογένειες γνωστοποίησαν στις αρχές ότι φοβούνται ότι έχουν χάσει δικό τους άνθρωπο στο ναυάγιο του υπερφορτωμένου σκάφους που μετέφερε μετανάστες προς την Ιταλία και βυθίστηκε στα διεθνή ύδατα ανοικτά των ελληνικών ακτών, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν.

«Μέχρι σήμερα, 281 πακιστανικές οικογένειες έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας για να μας πουν ότι τα παιδιά τους είναι πιθανόν να είναι θύματα του δυστυχήματος», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο Ράνα Σαναουλάχ.

Μεταξύ των 104 διασωθέντων περιλαμβάνονται 12 Πακιστανοί. Ωστόσο ο πακιστανός υπουργός Εσωτερικών κάνει την εκτίμηση ότι «περί τους 350 Πακιστανοί επέβαιναν στο σκάφος». «Ισως να μην έχει υπάρξει ποτέ τόσο βαρύς απολογισμός, ούτε και σε τρομοκρατικές επιθέσεις» στην ιστορία του Πακιστάν, είπε.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνας του Πακιστάν (FIA) έχει συγκεντρώσει 193 δείγματα DNA από οικογένειες που θα χρησιμοποιηθούν στην διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών. Οι πακιστανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις 25 διακινητών και ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: