NASA: Τα φτωχά δεδομένα αποτελούν προκλήσεις, λένε οι ερευνητές που μελετούν τις θεάσεις UFO

Η αλήθεια είναι εκεί έξω — αλλά θα χρειαστεί να ψάξουμε περισσότερο. Οι επιστήμονες στην πρώτη δημόσια συνάντηση της NASA την Τετάρτη (31/5) σχετικά με «μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα» — πιο κοινά αποκαλούμενα UFO (ΑΤΙΑ, Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) — θέλησαν να δώσουν μια πιο αυστηρή επιστημονική προσέγγιση με στόχο να διευκρινιστεί η προέλευση εκατοντάδων μυστηριωδών θεάσεων.

Η διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε πέρυσι ότι αναλύει παρατηρήσεις στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως εναέρια ή φυσικά φαινόμενα — ένα θέμα που έχει γοητεύσει από καιρό το κοινό, αλλά «σνομπάρετε» από την επιστήμη.

Μια ανεξάρτητη ομάδα 16 επιστημόνων που μίλησε για την μεγάλη έρευνά τους για τα άγνωστα φαινόμενα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να βρεθούν καλύτερα δεδομένα, για το bullying που δέχονται από την κοινή γνώμη και για τις «βαρετές εξηγήσεις» που έχουν πολλές από τις θεάσεις και αναμένεται να αναφέρει τα ευρήματά της σε μια έκθεση έως τα τέλη Ιουλίου.

«Τα τρέχοντα υπάρχοντα δεδομένα και οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων από μόνες τους δεν επαρκούν για να παράσχουν οριστικά στοιχεία», δήλωσε ο αστροφυσικός Ντέιβιντ Σπέργκελ, πρόεδρος της μελέτης, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά.

«Ένα από τα διδάγματα που αντλήσαμε είναι η ανάγκη για περισσότερα δεδομένα και δεδομένα υψηλής ποιότητας, δηλαδή μετρημένα με καλά βαθμονομημένα όργανα, πολλαπλές παρατηρήσεις και υπάρχει ανάγκη για επιμέλεια δεδομένων υψηλής ποιότητας», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι τα ΑΤΙΑ έχουν σχέση με εξωγήινους

Ο Ντάνιελ Έβανς, ο βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA, είπε ότι δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι οι αναφορές για UFO έχουν σχέση με εξωγήινους. Αν και δεν αποκλείεται η εξωγήινη προέλευση, η ανεξάρτητη ομάδα συγκλήθηκε για να αντιμετωπίσει ευρύτερες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, είπε.

«Θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ σοβαροί κίνδυνοι για τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, καθώς δεν γνωρίζουμε απαραίτητα τι υπάρχει στον ουρανό μας σε μια δεδομένη στιγμή», δήλωσε ο Έβανς και σημείωσε επίσης ότι ο ορισμός των UAPs, όπως αναφέρονται στην κυβερνητική γλώσσα, επεκτάθηκε πρόσφατα: Αντί να καλύπτει μόνο «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», ο χαρακτηρισμός αναφέρεται τώρα σε «μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα» προκειμένου να περιλαμβάνει μυστηριώδεις υποθαλάσσιες συναντήσεις και παράξενες θεάσεις στα πιο απομακρυσμένα μέρη της ατμόσφαιρας του πλανήτη — μια περιοχή γνωστή ως “κοντό διάστημα”.

Οι συζητήσεις για πιθανές θεάσεις UFO έχουν συγκεντρώσει αυξημένη προσοχή τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα καθώς το Κογκρέσο και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προσπάθησαν να δημοσιοποιήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα και δεδομένα από αναφερόμενα περιστατικά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: