Νάπολη: Γιος μαφιόζου ο 26χρονος που σκοτώθηκε στους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα

Ο νεαρός που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των ξέφρενων πανηγυρισμών για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που κατέκτησε η Νάπολι, το πρώτο εδώ και 33 χρόνια, ήταν γιος προσώπου που έχει σχέσεις με τη Μαφία.

Ο 26χρονιος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε διάφορα περιστατικά στην πόλη.

Το θύμα, όπως αναφέρει ο Guardian, ονομαζόταν Βιτσέντζο Κοστάντζο και ήταν γνωστός στην αστυνομία, με «βαρύ» ποινικό μητρώο. Στο ίδιο περιστατικό τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα. Ο Κοστάντζο μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος σε νοσοκομείο, όπου και πέθανε.

Ήταν γιος του Μαουρίτσιο Κοστάντζο που είναι από τα βασικά στελέχη της Μαφίας στην περιοχή Ποντιτσέλι, στην οποία συγκρούονται το τελευταίο διάστημα αντίπαλες ομάδες.

Οι έρευνες των αρχών στρέφονται τώρα στο αν ο θάνατος ήταν τυχαίος ή σκόπιμος στο πλαίσιο ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Χθες η Νάπολη κέρδισε και μαθηματικά τον τίτλο, παρά την ισοπαλία 1-1 με την Ουντινέζε.

Περίπου 100 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, με τραύματα στα χέρια από πυροτεχνήματα, τραύματα από μαχαίρι αλλά και τραύματα από συμπλοκές. Σε κρίσιμη κατάσταση είναι μια γυναίκα 20 ετών που τη χτύπησε αυτοκίνητο.

Ολονύκτιο πανηγύρι

Εδώ και αρκετές ημέρες — από την προηγούμενη εβδομάδα — ήταν όλα έτοιμα για το χθεσινό βράδυ. Η πόλη είχε βγάλει τα… καλά της ρούχα από το πατάρι και τα φόρεσε και πάλι μετά από 33 χρόνια. Η Νάπολι πανηγύρισε, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Ουντινέζε, το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1990 και μόλις το τρίτο στην ιστορία της.

 Τα προηγούμενα δύο (1987, 1990) είχαν κατακτηθεί από την ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο κόσμος της Νάπολι πανηγύρισε χθες και για τον δικό του Θεό, το όνομα του οποίου φέρει πλέον το γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας. Ο ίδιος «είδε» τους πανηγυρισμούς των δικών του ανθρώπων από τις εκατοντάδες προσωπογραφίες του που βρίσκονται διάσπαρτες στην φτωχική πόλη που τόσο αγάπησε και ακόμη περισσότερο αγαπήθηκε.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr