Να ενισχυθεί ο αρχαιολογικός έλεγχος στη Μύκονο, ζητούν σωματεία του ΥΠΠΟΑ

«Να ενισχύσει με προσωπικό την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων άμεσα, ώστε να ενισχυθεί ο αρχαιολογικός έλεγχος στη Μύκονο και σε καμία περίπτωση να μην μεταφερθούν αρμοδιότητες της περιφερειακής υπηρεσίας στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ, κατά παράβαση του Οργανισμού», καλούν, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με κοινή ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής και Νήσων και η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων.

Τα σωματεία του ΥΠΠΟΑ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου για την συμπαράστασή της στον αγώνα τους «για τη μη συγκάλυψη της μαφιόζικης επίθεσης στον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό και στην εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τέτοιες μαφιόζικες επιθέσεις».

«Πάνδημη ήταν η καταδίκη του ξυλοδαρμού του συναδέλφου μας και των απειλών που δέχτηκε άλλη συνάδελφος μέσω μηνύματος και η επιθυμία να στηριχτεί το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στη Μύκονο και να απομονωθούν εκείνα τα οικονομικά συμφέροντα που δρουν παράνομα και αυθαίρετα, χρησιμοποιώντας ακόμη και μαφιόζικες πρακτικές. Αυτό εκφράστηκε τόσο στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου αρ. 65/2023, όσο και στη συνάντηση των φορέων στις 27/3 στο Γρυπάρειο, όπου παραβρέθηκαν και πήραν τον λόγο ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του νησιού, πολίτες, εκπαιδευτικοί, ξεναγοί, επιχειρηματίες», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα σωματεία.

Παράλληλα εκφράζουν την ικανοποίησή τους «για τη δημοσιοποίηση του θέματος των αυθαιρεσιών και των κατασκευών κατά παράβαση της αρχαιολογικής νομοθεσίας» και αναμένουν «την εφαρμογή του νόμου στη Μύκονο και σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό και πολιτιστικό τοπίο και η αειφορία των νησιών».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: