Ν. Φίλης: Είμαστε σε συνεννόηση με την Κομισιόν για το θέμα του ΦΠΑ

Σε συνεννόηση με την Κομισιόν βρίσκεται η κυβέρνηση για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989 ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
«Θα δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη», είπε ο κ. Φίλης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να επιβάλει φόρους που να είναι έξω από τη συμφωνία.
Ο ίδιος σημείωσε ότι «η Κομισιόν προκάλεσε το θέμα με την αναζήτηση ισοδυνάμων τον Αύγουστο», ενώ επανέλαβε την αντίθεσή του σε ισοδύναμα όπως η οριζόντια αύξηση φορολογίας σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως το κόκκινο κρέας.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αναγκαστούν μαθητές να φύγουν από ιδιωτικά σχολεία, ο υπουργός Παιδείας απάντησε: «Καλώς να ορίσουν στο δημόσιο και να εξαναγκαστεί η πολιτεία να κάνει υποδομές για να τους υποδεχθεί. Μακάρι να έρθουν τα παιδιά στο δημόσιο σχολείο».
Ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι όποιος πηγαίνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο αναλαμβάνει το κόστος της επιλογής και ότι η λέξη «πενταροδεκάρες» που είχε χρησιμοποιήσει ήταν σχήμα λόγου. «Δεν είμαι στην τσέπη του καθενός, όποιος μπορεί όμως να δώσει 7.000 το χρόνο, μπορεί να δώσει και τα άλλα 700», είπε.
«Παλαιότερα είχαμε αυξήσεις διδάκτρων κάθε χρόνο, μέσα στην κρίση δεν έχασαν τα ιδιωτικά σχολεία», πρόσθεσε, ενώ σε ό,τι αφορά στους επικριτές του παρατήρησε ότι «υποδύονται τους αντιμνημονιακούς αυτοί που δημιούργησαν την κατάσταση που θέλουμε να ανατρέψουμε εμείς».

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: