Μοσκοβισί: Η Ελλάδα αποτελεί θέμα ανησυχίας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συζήτησης με εθνικούς βουλευτές και ευρωβουλευτές, με θέμα το ευρωπαϊκό εξάμηνο, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, εκτίμησε πως Αθήνα και θεσμοί δεν βρίσκονται μακριά από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να φτάσει, με τις ελληνικές αρχές, το ταχύτερο δυνατό στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και πως επιθυμεί να λυθεί το θέμα του χρέους. Η Ελλάδα αποτελεί θέμα ανησυχίας για την Επιτροπή, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ. Είμαστε υπέρ της ακεραιότητας της ευρωζώνης. Πρέπει να βρεθούν σφαιρικές λύσεις. Θέλουμε μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα με ανάπτυξη και απασχόληση».

«Η σύγκλιση των οικονομιών της ευρωζώνης είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την ώθησή της. Υπάρχει πρόβλημα απόκλισης οικονομιών και γι’ αυτό η Επιτροπή θέλησε να αντιμετωπίσει το θέμα των μακροοικονομικών ανισορροπιών», υπογράμμισε ακόμη, τονίζοντας πως για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ισορροπίες, η Επιτροπή καλεί τις χώρες που έχουν το περιθώριο στα δημόσια οικονομικά τους, όπως π.χ. η Γερμανία και η Ολλανδία, να το χρησιμοποιήσουν.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: