Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Διαπομπεύτηκε δημόσια ως δολοφόνος ο πυγμάχος που αφέθηκε ελεύθερος

Ελεύθερος αφέθη ο πυγμάχος που συνελήφθη και κατηγορείται οτι ευθύνεται για τον θάνατο του ηλικιωμένου ψαρά στη μαρίνα της Καλλιθέας μετά απο διαπληκτισμό που είχαν, και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης. Ο κατηγορούμενος, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αφέθη ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του κάθε 1 και 16 του μηνός.

Ο δικηγορος του κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος με ανακοινωση του επισημαινει πως «Η κοινή γνώμη από τις 28/10/2022 «βομβαρδίζεται» από δημοσιεύματα και αναρτήσεις για τον «δολοφόνο πυγμάχο», που με τις «θανάσιμες γροθιές του» σκότωσε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο στη μαρίνα της Καλλιθέας, ο οποίος ψάρευε , ενώ ο «ειδεχθής δολοφόνος» μόλις είχε εξέλθει από την θάλασσα, μετά από μπάνιο. Ο κατηγορούμενος δημόσια διαπομπεύθηκε, η οικογένεια του στιγματίστηκε, πριν μιλήσει ο πλέον αρμόδιος, ο ιατροδικαστής, ο οποίος ως αιτία θανάτου προσδιόρισε « ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΕΠΙ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥ», δηλαδή παθολογική αιτία, η οποία δεν συνδέεται αιτιωδώς με σωματική βλάβη προκληθείσα από τον κατηγορούμενο.

Ακολούθως η δίωξη που ασκήθηκε ήταν θανατηφόρος σωματική βλάβη σύμφωνα με το άρθρο 311 εδ. α του Ποινικού Κώδικα. Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση εμφανίσεως στο Αστυνομικό Τμήμα τηςκατοικίας του κάθε 1 με 16 εκάστου μηνός.

Αναμφισβήτητα ο θάνατος του συμπολίτη μας είναι τραγικό γεγονός και ασχέτως της μη υπάρξεως ποινικής ευθύνης, ο κατηγορούμενος αισθάνεται βαθιά λύπη και θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες την οικογένεια του θανόντος, ελπίζοντας οι συγγενείς του να δεχθούν να τον συναντήσουν και να τον ακούσουν». 


Ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: