Μήνυση της οικογένειας Φύτρου για τη φωτιά στο Μάτι κατά Σκουρλέτη – Τόσκα

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου αλλά και σε βάρος των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα κατέθεσε η χήρα Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγο και τα δυο παιδιά της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

“Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα για το ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση η με ενδεχόμενο δόλο”, δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος  υπογράμμισε πως η μήνυση της οικογένειας θα ανοίξει τον δρόμο για την διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από την Βουλή.

«Καταθέσαμε μια μήνυση με στοιχεία που αποδεικνύουν την υπευθυνότητα και τη συνυπευθυνότητα όλων των μηνυομένων από εμάς μεταξύ των οποίων είναι και ο υπουργός Σκουρλέτης και ο πρώην υπουργός Τόσκας. Ως εκ τούτου, μιλήσαμε και με τον προϊστάμενο, τη Δευτέρα αμελλητί σύμφωνα με το Σύνταγμα η υπόθεση πάει στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Καπερνάρος μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση της μήνυσης, προσθέτοντας ότι «έχουμε συγκεντρώσει πάρα πολλά στοιχεία ότι όλοι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι».

Η μήνυση της Βαρβάρας Φύτρου στρέφεται ακόμα και κατά των Ρένας Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Καπάκη, πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ενώ καταλογίζει ευθύνες και στους Σωτ. Ταρζούδη, πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: