ΜΙΑ «ΡΥΘΜΙΣΗ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΜΙΑ «ΡΥΘΜΙΣΗ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ
 Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης
Ο Μαρτης προχωρα και σε μερικές μέρες θα μας αποχαιρετήσει.

Μαζί με τον Μάρτη, θα αποχαιρετίσουν τις ελπίδες τους για τη λήψη συντάξεων και επιδομάτων όλοι εκείνοι που εδώ και μήνες βρίσκονται σε αναμονή για επανεξέταση από τα ΚΕΠΑ και τις επιτροπές τους.

Οι ανάπηροι.

Είναι γνωστό ότι με την κατάθεση των δικαιολογητικών για να περάσουν επιτροπή, κόβονται οι όποιες παροχές και οι άνθρωποι που ΖΟΥΝ από τις συντάξεις και τα………

επιδόματα αναπηρίας μπαίνουν σε έναν Γολγοθά οικονομικό, και γενικότερο ασφαλιστικό.

Στη χώρα του παραλογισμού, τη χώρα του ποτέ, της φτώχειας, της πείνας, της ανεργίας, της ανύπαρκτης – ρημαγμένης από επιτήδειους και άσχετους υγείας, για τους «αρμόδιους» οι χιλιάδες πεινασμένοι ανάπηροι αποτελούν «λεπτομέρεια».

ΑΚΟΜΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ «ρύθμιση – ανάσα» για τους ανάπηρους, προκειμένου να επαναχορηγηθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα που κόπηκαν λόγο αναμονής εξέτασης από επιτροπή.

Τι είπε ο «αρμόδιος»;

«Για τις συνταξιοδοτικές παροχές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε άτομα που βρίσκονται σε αναμονή για εξέταση από τα ΚΕΠΑ, όπως αναφέρει ο κ. Βρούτσης, η εξετάζει νομοθετικές ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην παράταση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, στις περιπτώσεις συνταξιούχων η εξέταση των οποίων καθυστερεί, χωρίς υπαιτιότητά τους, από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ.».

Κύριε Βρούτση, ΠΟΤΕ θα τελειώσει η «εξέταση» και θα μπουν σε εφαρμογή οι «ρυθμίσεις»;

Εσείς τον μισθό σας θα τον πάρετε στην ώρα του, δεν σας λείπει τίποτα.

Οι άνθρωποι όμως αυτοί που περιμένουν, οι περισσότεροι δεν έχουν όχι μόνο φάρμακα, αλλά καλά καλά να φάνε, δεν έχουν να πληρώσουν τα άτομα που τους βοηθούν, ακόμα και το «υπόλοιπο αξίας» στα φάρμακα που μπορούν για την ώρα να πάρουν.

Στη χώρα του ποτέ, πρέπει να ξέρετε φίλοι μου ότι λόγο των «ρυθμίσεων» και της βλακείας των αρμοδίων, ασθενής ο οποίος παίρνει φάρμακα με 0% συμμετοχή, πληρώνει το υπόλοιπο της αξίας των φαρμάκων το οποίο ΔΕΝ καλύπτει το ταμείο του.

Να επιστρέψω όμως σε εσάς κύριε Βρούτση, και να ρωτήσω (μιας και είπατε σε νεώτερη δήλωση σας ότι μέσα στον Μάρτιο θα φέρετε τη ρύθμιση στη βουλή), ΟΛΟΙ αυτοί που είναι χωρίς συντάξεις και επιδόματα αναπηρίας, στο τέλος του μήνα θα ξαναπάρουν τις συντάξεις τους;

Κάνατε λόγο για εξάμηνη «παράταση», προκειμένου να ανακουφιστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι (που λες και οι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις θα γίνουν καλά άρα θα πρέπει να εξετάζονται κάθε τρία από επιτροπές και να περνούν την ίδια και χειρότερη ταλαιπωρία) αλλά ο κόσμος περιμένει να ακούσει ημερομηνίες, και όχι αοριστίες.

Επαναλαμβάνω λοιπόν την ερώτηση.

Η «ρύθμιση» θα έρθει ΠΡΙΝ να βγει ο μήνας στη βουλή, και στο τέλος του μήνα, θα μπουν κανονικά οι συντάξεις και τα επιδόματα σε αυτούς που περιμένουν, η θα συνεχιστεί αυτή η τακτική πείνας από μεριά κυβέρνησης;

Θα μας απαντήσετε σε αυτό, η καλύτερα, αυτή η απάνθρωπη για το λαό κυβέρνηση, θα φερθεί μια φορά σωστά κάνοντας αυτό που πρέπει στην ώρα του, η θα μείνει στα ΘΑ;

Με τα ΘΑ, δεν ζει ο κόσμος.

Βασίλης Τσούγκαρης

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: