Μια από τις πιο παράξενες παρελάσεις του κόσμου

Τζιπ φορτωμένα με φρούτα, καρέκλες, αντίκες και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς παίρνουν μέρος στη μεγάλη και πολύ ιδιαίτερη παρέλαση Yipao που γίνεται κάθε χρόνο στην Κολομβία.

Κιθάρες, τουαλέτες, ακόμα και τα κατοικίδια ζώα είναι μερικά από τα «πράγματα» που φορτώνονται τα οχήματα και αντιπροσωπεύουν σύμφωνα με την παράδοση της παρέλασης τον πλούτο της κάθε οικογένειας.

Τα υπερφορτωμένα τζιπ Willy φορτώνονται έτσι για να γιορταστεί σύμφωνα με την Daily Mail ο σπουδαίος ρόλος του Jeep Willys MB στις περιοχές καλλιέργειας καφέ. Αυτά εισήχθησαν για πρώτη φορά στη χώρα το 1946, όταν ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε να πουλάει τα οχήματα στις αναπτυσσόμενες χώρες σε μειωμένες τιμές.

Δεδομένου ότι μπορεί να ταξιδέψει μέχρι τις ορεινές περιοχές όπου μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα με ευκολία, πολλοί παρακινήθηκαν από τους αγρότες στο Quindío Department της δυτικής Κολομβίας και αντικατέστησαν έτσι τα μουλάρια. Σε περιοχές επίσης που δεν  υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια, οι κινητήρες λειτουργίας των τζιπ χρησιμοποιούνται επίσης για να λειτουργήσουν οι γεννήτριες και οι αντλίες νερού.

Στην παρέλαση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και στην οποία ανταγωνίζονται ποιοι θα «φορτώσουν» περισσότερα πράγματα υπάρχουν βραβεία για τη μεγαλύτερη ποσότητα των αντικειμένων που θα μπουν στην κορυφή των τζιπ και που θα δημιουργήσουν την πιο εντυπωσιακή εικόνα.

Οι εικόνες είναι πράγματι εντυπωσιακές καθώς η κάθε οικογένεια φορτώνει κυριολεκτικά όλο το νοικοκυριό πάνω στο τζιπ. Άλλοι επηρεασμένοι από την εργασία τους φορτώνουν δεκάδες φρούτα που σχεδόν καλύπτουν το όχημα και άλλοι το γεμίζουν με όλα τα αντικείμενα του σπιτιού, από κούκλες μέχρι και τα ίδια τα παιδιά τους πάνω σε καρέκλες στην κορυφή όλων των υπόλοιπων αντικειμένων. Χρειάζονται βέβαια αρκετές ώρες ώστε να φορτώσουν όλα τα πράγματα και να καταφέρουν να τα στερεώσουν ώστε να μην πέσουν στην διαδρομή.

Δείτε φωτογραφίες…

   ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: