Μία από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων βρίσκεται στη Νάξο


Είναι για πολλούς – και όχι άδικα – μία από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το κολύμπι τους στα καταγάλανα νερά της. Είναι η Μικρή Βίγλα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Νάξου και θεωρείται μοναδική μιας και διαθέτει δύο πανέμορφες παραλίες σε απόσταση 250 μέτρων, το Λιμανάκι και την Παρθένο που χωρίζονται από έναν λόφο

Η παραλία της Μικρής Βίγλας στη νότια πλευρά διαθέτει ατέλειωτη αμμουδιά που εκτείνεται σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου. Τα καταγάλανα νερά της βαθαίνουν διαδοχικά και σε μεγάλη απόσταση ώστε να καθιστούν το κολύμπι ιδανικό ακόμα και για μικρά παιδιά.

Είναι ιδανική για τους φίλους των καταδύσεων καθώς η θαλάσσια περιοχή γύρω από το λόφο είναι ιδανική και το θέαμα του βυθού υπέροχο. Στη βόρεια πλευρά της Μικρής Βίγλας βρίσκεται η παραλία Παρθένος, ένας μικρός κόλπος 650 μ., που αποτελεί τόπο συνάντησης των φίλων του kitesurfing και του windsurfing, αφού τα μελτέμια καθιστούν ιδανικές τις συνθήκες για τα συγκεκριμένα σπορ.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: