Μέχρι 15 δις δολ ομόλογα απο την Apple!

Μέχρι 15 δις δολ ομόλογα απο την Apple!Η Apple θα αντλήσει από την αγορά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια με την έκδοση ομολόγων. Σύμφωνα με την Wall Street Journal η των ομολόγων της εταιρείας που κατασκεύασε το , θα φτάνει τα 10 δισ. δολάρια, αν και το πρακτορείο Reuters μιλά για 15 δισ. δολάρια!

Ο αμερικανικός όμιλος διαθέτει ρευστότητα 145 δισ. δολαρίων, όμως τα 102 δισ. από αυτά βρίσκονται τοποθετημένα σε φορολογικούς παραδείσους εκτός και σε περίπτωση επαναπατρισμού τους θα φορολογούνταν με υψηλό συντελεστή.

Έτσι προτιμά η Apple τη λύση του δανεισμού μέσω ομολόγων για τη διανομή μερισμάτων στους μετόχους της. Η εταιρεία θα διαθέσει ομόλογα, τα οποία αποκαλούνται στην αγορά «iBonds», διάρκειας έως το 2016, το 2018, το 2023 και το 2043.

Η τελευταία φορά, που είχε αντλήσει η Apple από την αγορά, ήταν το 1996. Από τότε απέφευγε ο ιδρυτής της Στιβ Τζομπς, που απεβίωσε το 2011, τη δημιουργία νέων χρεών.

Πάντως, αρκετοί ειδικοί εκφράζουν επιφυλάξεις για τις προοπτικές της Apple, η οποία κατέγραψε πριν λίγες ημέρες μείωση κερδών της τάξης του 18% για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία. Ταυτόχρονα μειώνεται συνεχώς η για iPhone και , η Apple δεν λανσάρει νέα προϊόντα και γιγαντώνεται ο κύριος ανταγωνιστής της, η κορεάτικη .

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: