Μετά τα 22άρια, χειμώνας για λίγο και στη συνέχεια ολοταχώς για… Πασχούγεννα – Τι λένε οι μετεωρολόγοι για την εξέλιξη του καιρού

Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες από σήμερα, με το θερμό κύμα να κορυφώνεται αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Όπως τόνισε στην πρόβλεψή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ενδέχεται να δούμε ακόμη και 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. «Θα είμαστε 8 με 10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά». Χειμωνιάτικο αναμένεται το σκηνικό το Σαββατοκύριακο και από την άλλη εβδομάδα ολοταχώς για… Πασχούγεννα, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία και πάμε για ανοιξιάτικο καιρό τα Χριστούγεννα.

Στο θέμα των βροχοπτώσεων πάντως δεν υπάρχουν ακόμη σταθερά στοιχεία, εξήγησε. «Δύσκολο να ανοίξουν τα χιονοδρομικά, είναι λίγη η ποσότητα χιονιού, δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο», απάντησε ο μετεωρολόγος σε σχετική ερώτηση.

Μετά τα 22άρια, έρχεται ένα χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο, λέει και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. «Έρχονται δύο εξαιρετικές για την εποχή μέρες (Τρίτη και Τετάρτη), με τον υδράργυρο στους 20-22°C στα πεδινά τα μεσημέρια. Όμως, από το βράδυ της Πέμπτης, ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως στα Δυτικά (και αργότερα στα Βόρεια). Την Παρασκευή αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές/καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται χειμωνιάτικο, όχι τόσο ως τα φαινόμενα που θα είναι επιλεκτικά αλλά κυρίως ως προς το κρύο που θα επικρατήσει και που ασφαλώς δεν θα είναι ακραίο ή επικίνδυνο».

Μετά τα 22άρια, έρχεται ένα χειμωνιάτικο ΣαββατοκύριακοΠριν ξεκινήσω την καιρική ανάλυση, επειδή διαισθάνομαι ότι προς τα τέλη της εβδομάδας θα ξεκινήσουν ορισμένες σελίδες (χαμηλής επισκεψιμότητας) να αγωνιούν για νέα κλικ ή ακόμα και κάποιοι που ασχολούνται με τον καιρό θα θελήσουν να κάνει "κρότο" η δήλωσή τους, έκρινα καλό να σας ενημερώσω με ψυχραιμία πριν ξεκινήσουν να λαμβάνουν χώρα όλα τα παραπάνω. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο για το ποιές σελίδες βρίσκονται στην κορυφή της επισκεψιμότητας στην Ελλάδα. Είναι αυτές που μεταδίδουν την είδηση όπως έχει. Είναι αυτές που παράγουν ειδήσεις με αντικειμενικότητα. Έρχονται λοιπόν δύο εξαιρετικές για την εποχή μέρες (Τρίτη και Τετάρτη), με τον υδράργυρο στους 20-22°C στα πεδινά τα μεσημέρια. Όμως, από το βράδυ της Πέμπτης, ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως στα Δυτικά (και αργότερα στα Βόρεια). Την Παρασκευή αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές/καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται χειμωνιάτικο, όχι τόσο ώς τα φαινόμενα που θα είναι επιλεκτικά αλλά κυρίως ως πρός το κρύο που θα επικρατήσει και που ασφαλώς δεν θα είναι ακραίό ή επικίνδυνο. Ακολουθεί βίντεο με την καιρικά ανάλυση :

ed by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Tuesday, December 12, 2023

Την Παρασκευή έρχεται το χαμηλό στην περιοχή μας, ενημερώνει και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr