Μεσανατολικό: 5 ρουκέτες εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ

Πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ προκαλώντας την ενεργοποίηση των σειρήνων προειδοποίησης της αεράμυνας, ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Όλες οι ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από συστοιχίες του ισραηλινού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας και κατά τις ως τώρα πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα ούτε ζημιές, κατά την ίδια πηγή.

Λίγες ώρες νωρίτερα ανακοινωνόταν πως ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, άρχισε να αποσύρει τα στρατεύματα που ανέπτυξε στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης και τον παρακείμενο καταυλισμό προσφύγων στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης. Η επιχείρηση αυτή, που βαφτίστηκε «Σπίτι και Κήπος», είχε απολογισμό θυμάτων που έφθασε στην παλαιστινιακή πλευρά τους 12 νεκρούς, ανάμεσά τους πέντε φερόμενους ως μαχητές, και στην ισραηλινή πλευρά έναν υπαξιωματικό νεκρό.

Στο μεταξύ υπάρχουν πληροφορίες για συγκρούσεις με πυρά και χρήση δακρυγόνων σε νοσοκομείο στην περιοχή της Τζενίν.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε πως ισραηλινοί στρατιωτικοί έριξαν δακρυγόνα σε νοσοκομείο όπου εργάζεται ομάδα της.

Ο Τσαχάλ ανέφερε πως δεν ενημερώθηκε για ρίψη δακρυγόνων σε νοσοκομείο, ανέφερε πάντως πως εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή εναντίον παλαιστίνιων ενόπλων που είχαν λάβει θέσεις σε νεκροταφείο και κρίθηκε πως απειλούσαν αποσυρόμενες μονάδες του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: