Μενδώνη: Προσβλητική για τα Γλυπτά του Παρθενώνα η κατάσταση στο Βρετανικό Μουσείο

Την αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, προκάλεσαν οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την κατάσταση που επικρατεί στην αίθουσα όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα», δήλωσε η κα. Μενδώνη.

Ακόμη, έκανε λόγο για «εικόνα εγκατάλειψης» του Βρετανικού Μουσείου, γεγονός που «ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».

Έλληνες τουρίστες που επισκέφθηκαν το Βρετανικό Μουσείο παρατήρησαν μούχλα ακόμη και ιστούς αραχνών στην Αίθουσα που φυλάσσονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: