Μεξικό: Σε εξέλιξη επιχείρηση για να βρεθούν 16 διοικητικοί υπάλληλοι της αστυνομίας που απήγαγαν ένοπλοι

Περίπου χίλια μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης έψαχναν χθες Τετάρτη δεκαέξι διοικητικούς υπαλλήλους της αστυνομίας τους οποίους απήγαγε μια ημέρα νωρίτερα ομάδα ενόπλων, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές αρχές.

Το υπουργείο Ασφάλειας στην πολιτεία Τσιάπας (νότια) αναθεώρησε χθες Τετάρτη προς τα πάνω, στους 16, τον αριθμό των ομήρων και πρόσθεσε πως «πάνω από χίλια στοιχεία» των πολιτειακών και ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου συμμετέχουν στην έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Βίντεο στα οποία εικονίζονται όμηροι μεταδόθηκαν από μεξικανικά ΜΜΕ. Σε ένα, όμηρος λέει πως είναι όλοι «πολύ καλά» στην υγεία τους και ότι οι απαγωγείς απαιτούν ως λύτρα την παραίτηση τριών αξιωματούχων των σωμάτων ασφαλείας.

Άλλος όμηρος μεταφέρει –μυστηριώδες– μήνυμα των απαγωγέων προς τους τρεις αξιωματούχους: «Πείτε στους αρχηγούς σας να απελευθερώσουν το πρόσωπο που κρατούν φυλακισμένο. Δεν έχει καμιά σχέση, όπως κι εμείς». Άλλοι τρεις όμηροι εκλιπαρούν «σας παρακαλούμε, μην πληρώσουμε εμείς για τους αμαρτωλούς».

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr