Μειωμένη κατά 35% η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης στις εκπτώσεις!

Μειωμένη κατά 35% η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης στις εκπτώσεις!
-Κάθε πέρσι και καλύτερα για τις χειμερινές εκπτώσεις…. 
Μείωση της αγοραστικής κίνησης στις χειμερινές εκπτώσεις του 2013 σε σύγκριση με το 2012, της τάξεως του 35% καταγράφεται στην αγορά της Ξάνθης, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΣΕΕ. 
Η και η Δράμα παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη πτώση στην Περιφέρεια ΑΜΘ, όπου στην περίπτωση της αγοράς στη γειτονική Δράμα η πτώση αγγίζει το 40%. Παρά το γεγονός πως οι επιχειρηματίες της περιοχής προσδοκούσαν, έστω και υπό το πρίσμα της αμφιβολίας, μια οικονομική ανάκαμψη κατά την περίοδο των εκπτώσεων, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της ΕΣΕΕ κάτι τέτοιο δεν συνέβη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη ρήση «κάθε πέρσι και καλύτερα».  
Απώλειες καταγράφονται σε όλες τις Π.Ε. της ΑΜΘ, με την να παρουσιάζει πτώση του αγοραστικού τζίρου της τάξεως του 30%, με την και την να ακολουθούν με πτώση 20%. 
«Είναι σαφές επομένως ότι οι χειμερινές εκπτώσεις αφήνουν το εμπόριο σε χειμερία νάρκη, αφού για την πλειονότητα των συναδέλφων τα οφέλη από την εκπτωτική περίοδο απείχαν αρκετά από τα αναμενόμενα. Οι έμποροι αποχαιρετούν τις εκπτώσεις λέγοντας «καλό μήνα» στις προσφορές. Η εγχώρια αγορά παλεύει να διαχειριστεί τις φορο-πιέσεις, τα μειωμένα εισοδήματα των καταναλωτών και το γενικό αρνητικό κλίμα. Οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις δείχνουν ότι το πρόβλημα της αγοράς δεν μπορεί να λυθεί με μεγαλόστομες διακηρύξεις, αλλά αντίθετα με ουσιαστικές παρεμβάσεις που αντιστοιχούν στις ανάγκες των Μμε εμπορικών επιχειρήσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ επεξηγώντας παράλληλα πως «το 83% των εμπόρων παρατήρησε «έντονα» και «πολύ έντονα» το φαινόμενο των λουκέτων εμπορικών επιχειρήσεων έως την τελευταία μέρα του προηγούμενου χρόνου, παρόλο που κατά την διάρκεια των εκπτώσεων δεν παρατηρείται το φαινόμενο με την ίδια ένταση».

Μειωμένη κατά 35% η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης στις εκπτώσεις!

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: